Jegul Oprea, AUDIAT la DNA! A fost pus SUB ACUZARE!

Jegul Oprea, AUDIAT la DNA! A fost pus SUB ACUZARE!

Pus sub acuzare/Comunicatul DNA

În completarea comunicatului nr. 134 din 17 februarie 2016, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Detalii referitoare la starea de fapt se regăsesc în comunicatul nr. 134/VIII/3 din data de 17 februarie 2016.

Suspectului OPREA GABRIEL i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Jegul Gabriel Oprea a ajuns în această dimineață la sediul DNA. El este pus sub acuzare în două dosare. 

Oprea a venit însoțit de avocat. Cel mai probabil a fost chemat în legătură cu ce de-al doilea dosar.

Săptămâna trecută, senatorii au decis că Gabriel Oprea poate fi urmărit penal în dosarul în care este din nou acuzat de abuz în serviciu.

Denunţătorii sunt trei ofiţeri din MAI a căror identitate este protejată de procurorii DNA. Ofițerii l-ar fi dat de gol pe Oprea că a folosit banii ministerului pentru o mașină de lux și un jacuzzi. 

Știre în curs de actualizare





Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...