Jigodia Națională, cam OPĂRITĂ la ieșirea de la Barou. Verdictul, pe 6 septembrie

Jigodia Națională, cam OPĂRITĂ la ieșirea de la Barou. Verdictul, pe 6 septembrie

Jigodia Națională a ieșit cam opărită de la ședința Baroului București. 

„Încă o instituţie respectabilă şi respectată cum este Baroul Bucureşti e folosită de doamna Macovei în dispute politice”, a spus el.

„În cadrul consiliului sunt oameni care ştiu prevedereile legale, aveau textele în faţă, din punct de vedere legal lucrurile sunt clare”, a spus Jigodia Națională la plecarea de la Baroul București.

Întrebat ce se va întâmpla dacă i se retrage titlul de avocat, Penalul a răspuns: „Dacă ar veni un cataclism, probabil va fi din cauza mea”.

Jigodia a refuzat să facă declarații pe teme politice, motivând vă „baroul nu are legătură cu politica”.

Penalul s-a prezentat miercuri la Baroul Bucuresti, unde s-a discutat cererea Monicai Macovei de excludere a fostului premier din avocatura, dupa ce acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de 'doctor in drept', titlu care i-a fost retras recent.

Penalul a stat la Barou circa 10 minute pentru a-si sustine argumentele.

Ulterior, Baroul Bucuresti a anuntat ca dezbaterile se vor relua pe 6 septembrie.

Ponta nu a dat declaratii inainte de a intra la sedinta dar a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook:

"Eu cred ca Monica Macovei a plecat in Coreea de Nord - ca doar acolo mai e Justitie cum ii place eiuD83DuDE02uD83DuDE02uD83DuDE02!

Oare Raluca Pruna nu o fi si ea in vizita de documentare la Pyongyang?!?"

Saptamana trecuta, decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Dragne, declara ca, inainte de inceperea sedintei, Victor Ponta a depus un memoriu cuprinzand punctul sau de vedere si un set de documente din care a rezultat ca a formulat o reclamatie prealabila impotriva ordinului de revocare a titlului de doctor in Drept, precum si o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusa la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit Agerpres.

Dragne anunta ca pentru 31 august au fost invitati, la sedinta Consiliului Baroului Bucuresti, Monica Macovei, cea care a formulat cererea de excludere a lui Victor Ponta, precum si acesta din urma, el mentionand ca prezenta celor doi nu este insa obligatorie.

Monica Macovei a cerut insa, potrivit unei postari pe pagina sa de Facebook, amanarea sedintei pentru luni, 5 septembrie, invocand faptul ca trebuie sa participe la lucrarile Comisiei LIBE din Parlamentul European, in care se discuta si se voteaza opinia LIBE si Bugetul General al Uniunii Europene pentru exercitiul financiar 2017, pentru care este raportor al Parlamentului European.

"Prezenta mea la sedinta LIBE din 31 august este obligatorie si, de aceea, am anuntat inca de ieri Baroul Bucuresti ca nu pot participa la sedinta de miercuri, 31 august, si am cerut o reprogramare, pentru luni, 5 septembrie 2016. Necesitatea prezentei mele la votarea bugetului UE pe 2017 este confirmata de presedintele LIBE, Claude Moraes (Grupul politic al Socialistilor si Democratilor).

Vreau sa ma duc la Baroul Bucuresti pentru a argumenta juridic excluderea din profesie a lui Victor Ponta, al carui titlu de doctor in drept a fost retras de ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Nu ma intereseaza personajul Ponta, ci respectarea legii", a scris Monica Macovei, pe Facebook.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”