JO 2016 - Canotaj: Medalie de bronz pentru echipajul feminin de 8+1 al României

JO 2016 - Canotaj: Medalie de bronz pentru echipajul feminin de 8+1 al României

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medaliile de bronz, sâmbătă, în concursul de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

Echipajul format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea a fost cronometrat cu timpul de 6 min 04 sec 10/100.

Aurul a revenit Statelor Unite (Emily Regan, Kerry Simmonds, Amanda Polk, Lauren Schmmeterling, Tessa Gobbo, Meghan Musnicki, Eleanor Logan, Amanda Elmora, Katelin Snyder), în 6 min 01 sec 49/100, iar pe locul al doilea s-a clasat Marea Britanie (Katie Greves, Melanie Wilson, Frances Houghton, Polly Swann, Jessica Eddie, Olivia Carnegie-Brown, Karen Bennett, Zoe Lee/Zoe De Toledo), 6 min 03 sec 98/100.

Canotoarele noastre au început destul de modest și erau pe locul 5 după 500 și 1.000 m, iar la 1.500 m au ajuns chiar pe ultimul loc, 6. Sprintul de final le-a adus medaliile de bronz, dar nu a lipsit mult ca medaliile să fie de argint.

România a cucerit la Rio a 38-a sa medalie olimpică, dintre care 19 sunt de aur, 10 de argint și 9 de bronz. La JO 2012, de la Londra, canotajul românesc nu a cucerit nicio medalie. În proba feminină de 8+1 precedenta medalie a României a fost tot bronz, în 2008, la Beijing. Ultima medalie de aur la 8+1 feminin a fost cucerită la Atena, în 2004.

La JO 2016, de la Rio de Janeiro, România a ajuns la patru medalii câștigate, aur prin echipa feminină de spadă, argint prin tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronz prin halterofilul Gabriel Sîncrăian (cat. 85 kg) și echipajul feminin de 8+1 la canotaj.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale