JO 2016 - Ultimul pariu al lui Usain Bolt: să alerge sub 19 secunde la 200 m

JO 2016 - Ultimul pariu al lui Usain Bolt: să alerge sub 19 secunde la 200 m

Usain Bolt, marea vedetă a atletismului mondial, va încerca joi seară să devină primul sprinter din istorie care aleargă sub 19 secunde pe distanța de 200 m, acesta fiind de altfel ultimul pariu al prestigioasei sale cariere, care se va încheia aproape sigur după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

"Fulgerul" jamaican este campionul olimpic en titre și deținătorul recordului mondial la 200 m, 19sec.19/100, timp pe care l-a stabilit în august 2009, cu ocazia Campionatelor Mondiale de la Berlin.

De atunci au trecut, însă, șapte ani, iar o îmbunătățire a acestui record pare extrem de greu de realizat, ținând cont de ultimele performanțe realizate de Usain Bolt pe această distanță, însă sprinterul crede că nu este imposibil.

"Îmi doresc foarte, foarte mult acest lucru. Am vrut mereu să alerg sub 19 secunde, așa că mă concentrez asupra acestui lucru", a declarat Bolt în cursul unei conferințe de presă susținută recentă la Rio.

În continuare imbatabil la marile reuniuni internaționale, Usain Bolt nu mai este "mașina de doborât recorduri" de acum câțiva ani, însă este pe deplin capabil să realizeze o nouă triplă de aur, așa cum a realizat la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, de la Beijing (2008) și Londra (2012), unde a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la 100 m, 200 m și ștafetă 4x100 m.

El a câștigat, deja, aurul olimpic la Rio pe suta de metri, învingându-l pe marele său rival american, Justin Gatlin, care nu a reușit să se califice în finala de la 200 m, din cauza unei accidentări la glezna dreaptă, ușurându-i astfel misiunea jamaicanului.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani