JO 2018: Hochei pe gheaţă - Germania, în finala turneului olimpic masculin după o victorie incredibilă în faţa Canadei

JO 2018: Hochei pe gheaţă - Germania, în finala turneului olimpic masculin după o victorie incredibilă în faţa Canadei

Naţionala masculină de hochei pe gheaţă a Germaniei va juca prima sa finală olimpică după ce a învins surprinzător cu 4-3, în semifinale, puternica echipă a Canadei, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Jocurilor.

Cu o apărare solidă şi un atac agresiv, Germania a condus în primele două reprize (1-0, 3-1), canadienii revenind în ultima parte a meciului când au înscris două goluri, dar fără a mai putea egala, deşi au introdus un jucător de atac în locul portarului în ultimul minut. Fără cei mai buni jucători ai săi, reţinuţi în NHL, Canada nu mai este la fel de impresionantă ca la precedentele JO, dar performanţa Germaniei rămâne una admirabilă, comentează AFP.

Germania pierduse două din cele trei meciuri din faza grupelor şi a fost aproape de eliminare în barajul de accedere în sferturi, când a trecut de Elveţia după prelungiri.

Jucătorii lui Marco Sturm au surprins în sferturi de finală Suedia (4-3 după prelungiri).

În finala programată duminică, nemţii vor juca împotriva sportivilor olimpici din Rusia (OAR), care au trecut în prima semifinală de Cehia, cu 3-0.

La hochei, Germania avea până acum două medalii la Jocuri, ambele de bronz. Prima a fost obţinută de Germania în 1932, la Lake Placid, a doua de RFG în 1976, la Innsbruck.

Canada şi Cehia se vor întâlni sâmbătă în meciul pentru medaliile de bronz. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el