JO 2020 - Gimnastică artistică: Larisa Iordache - Durerea de la gleznă este peste limita de suportabilitate ca om

JO 2020 - Gimnastică artistică: Larisa Iordache - Durerea de la gleznă este peste limita de suportabilitate ca om

Gimnasta Larisa Iordache, retrasă din finala de la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a transmis, marţi, printr-un mesaj, că durerea la gleznă este peste limita sa de suportabilitate.

"Nu vom înţelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniştit spre ce vrei tu să faci. Am încercat şi am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit... durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om. Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine şi pentru fiinţa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lângă mine şi nu mai pot obţine un cuvânt de încurajare de la ea... Însă ştiu că am iubirea necondiţionată a familiei mele. Vă iubesc!", a scris sportiva pe pagina sa de Facebook.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



Ea a precizat că va lua o pauză în activitatea sportivă şi a mulţumit antrenorilor săi pentru susţinere: "Este greu, greu... pentru că de data asta chiar am crezut ca o să fie bine totul. Însă drumul nu se opreşte aici cu această şansa nefructificată. Momentan pun puţină pauză şi o iau de la capăt când o să fiu pregătită să reiau totul din punct de vedere psihic cât şi fizic. Antrenorilor mei vreau să le spun ca îi iubesc, pentru ca indiferent de situaţie ei au crezut în mine şi în tot ceea ce am făcut. Şi pentru ca au pornit cu mine pe drumul acesta chiar când nu aveam pe nimeni lângă noi. Şi vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat şi m-au încurajat".

Gimnasta Larisa Iordache a ratat finala la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza problemelor de la gleznă, a anunţat marţi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



Larisa Iordache ar fi trebuit să intre în concurs marţi, de la ora 11:50 (ora României), în finala la bârnă din cadrul concursului de gimnastică artistică de la JO 2020.

Sportiva română a concurat duminică în calificările concursului feminin de gimnastică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, reuşind să se califice cu a patra notă în finala de la bârnă programată la Ariake Gymnastics Centre. Ea a terminat concursul cu dureri evidente la glezna stângă şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Antrenorul lotului olimpic de gimnastică artistică al României, Cristian Moldovan, declarase că gimnasta a efectuat duminică un test de rezonanţă magnetică (RMN) la clinica din Satul Olimpic şi i s-a pus un diagnostic de entorsă metatarsiană care necesita o pauză de cel puţin trei zile.
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…