JO 2020: Jocurile ''cele mai urmărite din istorie pe internet'', conform postului american NBC

JO 2020: Jocurile ''cele mai urmărite din istorie pe internet'', conform postului american NBC

Postul american de televiziune NBC a anunţat, luni, că Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost "cele mai urmărite din istorie pe internet", în ciuda audienţelor în scădere la TV în raport cu Jocurile precedente, conform presei de specialitate, citată de AFP.

Jocurile au atras pe NBC o audienţă medie de 15,1 milioane telespectatori, dar au fost preferate pe internet, cu aproximativ şase miliarde de minute de streaming şi 2,9 miliarde de impresii pe conturile de Facebook, Twitter şi Instagram ale reţelei NBC.

NBC a produs în total aproape 120 de miliarde de minute de conţinuturi de la Jocurile Olimpice, care au fost difuzate pe toate platformele (radio, televiziune, cablu, digital), inclusiv pe noua sa platformă de streaming Peacock, creată în urmă cu doi ani.

Totodată, 150 milioane de americani au urmărit ceremonia de închidere pe NBC, conform postului.

Conform lui Tom Jones, un cronicar al Institutului Poynter, specializat în media, circa 10 milioane de telespectatori au fost mai puţini decât la Rio, din cauza decalajului orar (o jumătate de zi), a Covid-19 şi a absenţei spectatorilor din majoritatea site-urilor olimpice.

Totuşi, conform site-ului internet Sports Media Watch, audienţele pentru a doua săptămână au fost cu 42 la sută mai mici decât în aceeaşi săptămână la Rio în 2016, ceea ce ar face din Tokyo Jocurile cele mai puţin urmărite din istorie.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...