Joe Biden îi va întâlni pe Boris Johnson, Recep Tayyip Erdogan şi Vladimir Putin, în prima sa deplasare în străinătate

Joe Biden îi va întâlni pe Boris Johnson, Recep Tayyip Erdogan şi Vladimir Putin, în prima sa deplasare în străinătate

Prima deplasare în străinătate a preşedintelui american Joe Biden are pe agendă întâlniri cu liderii Turciei, Marii Britanii şi Rusiei, precum şi primirea sa de către doi monarhi, a anunţat joi Casa Albă, transmite Reuters.

Joe Biden are programată o întâlnire cu premierul britanic Boris Johnson pe 10 iunie, înainte de participarea sa la summitul Grupului celor 7 (G7 - cele mai industrializate state - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, SUA) în perioada 11-13 iunie la Cornwall, în Anglia. Cu acest prilej, Biden va avea întrevederi bilaterale şi cu alţi lideri din G7, a menţionat Casa Albă.

Pe 13 iunie, preşedintele SUA, împreună cu soţia sa, Prima Doamnă Jill Biden, o va întâlni pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la castelul Windsor.

A doua zi, pe 14 iunie, Joe Biden se va deplasa la Bruxelles pentru a lua parte la summitul NATO, în marja căruia se va întâlni cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, iar pe 15 iunie va participa la summitul Uniunea Europeană - SUA.

Tot în Belgia, liderul de la Casa Albă are programate întâlniri cu regele Philippe şi cu prim-ministrul belgian Alexander De Croo.

În fine, summitul dintre Joe Biden şi preşedintele rus Vladimir Putin este prevăzut pentru 16 iunie, la Geneva, în Elveţia, a mai anunţat Casa Albă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...