Judecătorii de la CAB nu se înțeleg pe decizia din dosarul lui Rudel Obreja

Doi judecători de la Curtea de Apel București nu au căzut de acord asupra deciziei pe care trebuie să o dea în dosarul în care Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Judecătorii Elena Raluca Costache și Adrian Viorel Podar de la Curtea de Apel București ar fi trebuit să pronunțe marți sentința definitivă în acest dosar, însă ei nu au căzut de acord asupra soluției.

Unul dintre judecători a opinat că dosarul ar trebui trimis la Tribunalul București pentru rejudecare, deoarece magistratul de la instanța de fond care l-a condamnat pe Rudel Obreja nu a analizat situația de fapt și probele în favoarea fostului președinte al Federației Române de Box.

În consecință, se va forma un complet de divergență prin introducerea unui al treilea judecător, care va relua dezbaterile în proces, următorul termen fiind stabilit pentru 22 martie.

Pe 17 iunie 2015, Rudel Obreja a fost condamnat de Tribunalul București la 3 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru a interveni la judecători de la Instanța Supremă.

Decizia a fost atacată de Rudel Obreja la Curtea de Apel București.

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (denunțător în cauză) suma de 1.000.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra judecătorilor învestiți cu soluționarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de Vîntu, în calitate de inculpat, împotriva unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii pentru favorizarea infractorului.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion