Judecătorii de la CAB nu se înțeleg pe decizia din dosarul lui Rudel Obreja

Judecătorii de la CAB nu se înțeleg pe decizia din dosarul lui Rudel Obreja

Doi judecători de la Curtea de Apel București nu au căzut de acord asupra deciziei pe care trebuie să o dea în dosarul în care Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Judecătorii Elena Raluca Costache și Adrian Viorel Podar de la Curtea de Apel București ar fi trebuit să pronunțe marți sentința definitivă în acest dosar, însă ei nu au căzut de acord asupra soluției.

Unul dintre judecători a opinat că dosarul ar trebui trimis la Tribunalul București pentru rejudecare, deoarece magistratul de la instanța de fond care l-a condamnat pe Rudel Obreja nu a analizat situația de fapt și probele în favoarea fostului președinte al Federației Române de Box.

În consecință, se va forma un complet de divergență prin introducerea unui al treilea judecător, care va relua dezbaterile în proces, următorul termen fiind stabilit pentru 22 martie.

Pe 17 iunie 2015, Rudel Obreja a fost condamnat de Tribunalul București la 3 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru a interveni la judecători de la Instanța Supremă.

Decizia a fost atacată de Rudel Obreja la Curtea de Apel București.

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (denunțător în cauză) suma de 1.000.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra judecătorilor învestiți cu soluționarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de Vîntu, în calitate de inculpat, împotriva unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii pentru favorizarea infractorului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia