Judecătorii revocă controlul judiciar în cazul deputatului Nicolae Păun; decizia nu este definitivă

Judecătorii revocă controlul judiciar în cazul deputatului Nicolae Păun; decizia nu este definitivă

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis revocarea măsurii controlului judiciar în cazul deputatului Nicolae Păun, în dosarul în care acesta este judecat pentru deturnare de fonduri europene, însă decizia nu este definitivă.

În același dosar, magistrații au revocat controlul judiciar și pentru Florentina Rotariu, manager general al Asociației Partida Romilor "Pro Europa".

Nicolae Păun a fost trimis în judecată de DNA pe 20 iulie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, printre care deturnare de fonduri europene, spălare a banilor, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, deputatul Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor și folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, Nicolae Păun și ceilalți inculpați din acest dosar au creat un mecanism de fraudare a fondurilor europene, prin intermediul Asociației Partida Romilor "Pro Europa", care derula programe destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa