Juncker: Brexit-ul nu este începutul sfârșitului pentru Uniunea Europeană

Juncker: Brexit-ul nu este începutul sfârșitului pentru Uniunea Europeană

Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană nu va duce la dezmembrarea forului comunitar, a estimat vineri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează Reuters.

* LIVE UPDATE Referendum în Marea Britanie: Tabăra Brexit a câștigat cu 51,9% din voturi — GALERIE FOTO

"Nu" a fost răspunsul lui Juncker la întrebarea unui jurnalist dacă rezultatul referendumului britanic înseamnă începutul sfârșitului pentru UE.

''Germania și Franța ar trebui să adopte poziții clare cu privire la Marea Britanie. Vreau să fie clar, evident, pentru toată lumea că procesul incertitudinii în care am intrat nu trebuie să dureze prea mult timp. Lucrurile trebuie să fie accelerate'', a spus șeful executivului comunitar.

Potrivit DPA, AFP și Reuters, numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieșirea țării lor din Uniunea Europeană.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

5 VIDEO De văzut!