Juncker o descrie pe Theresa May ca pe o ''femeie dură''

Juncker o descrie pe Theresa May ca pe o ''femeie dură''

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că a conștientizat faptul că premierul britanic Theresa May este o ''femeie dură'', înaintea începerii negocierilor privind Brexit-ul, care se anunță tensionate, potrivit AFP.

"Am observat că este o femeie dură", a recunoscut Juncker, întrebat la Bruxelles despre descrierea pe care Theresa May și-a făcut-o cu o zi în urmă, spunând despre ea că este "o femeie dificilă" în negocieri.

"O respect profund pe șefa guvernului britanic. Îmi place ca persoană", a adăugat Juncker.

Presa a scris în ultimele zile despre o situație tensionată între cele două tabere odată cu apropierea negocierilor privind Brexit-ul, care ar urma să înceapă după alegerile anticipate din Marea Britanie de la 8 iunie cerute de Theresa May.

Cu câteva ore înainte ca negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, să detalieze directivele mandatului său, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a spus că în cazul unei retrageri fără acord, "nu va fi nimic de plătit".

Reglementarea financiară a angajamentelor asumate de Marea Britanie în calitate de membru este una dintre chestiunile cele mai dificile, pe care UE și-a propus să o rezolve obligatoriu pentru a se ajunge la o 'retragere ordonată' până la 29 martie 2019.

"Nu cred că David (Davis) a făcut bine când a amenințat că este pregătit să părăsească (negocierile — n.r.). Experiența mea în politică îmi spune că cei care ies trebuie să revină", a reacționat Juncker.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…