„Justiție independentă, nu stat subordonat”. Un nou PROTEST împotriva propunerilor de modificare a legilor justiției, anunțat duminică seara în Piața Victoriei

„Justiție independentă, nu stat subordonat”. Un nou PROTEST împotriva propunerilor de modificare a legilor justiției, anunțat duminică seara în Piața Victoriei

„Justiție independentă, nu stat subordonat”. Un nou PROTEST împotriva propunerilor de modificare a legilor justiției, anunțat duminică seara în Piața Victoriei. Un nou protest impotriva propunerilor de modificare a legilor justitiei, prezentate in urma cu doua zile de Tudorel Toader, este anuntat duminica seara, incepand cu ora 20:00, in Piata Victoriei. Protestul "Justitie independenta, nu stat subordonat" a fost initiat de comunitatea Coruptia ucide, pe pagina de Facebook. Un protest similar a avut loc in Piata Victoriei miercuri seara, la cateva ore dupa ce Tudorel Toader a anuntat propunerile de modificare a legilor justitiei.

Ce spun initiatorii protestului:

Ne revedem duminica seara.

PSD ia din nou cu asalt Justitia. Presedintele ar putea fi exclus - conform proiectului ministrului Justitiei - din mecanismul de propunere a procurorilor-sefi ai Parchetului General, DNA si DIICOT. "Reforma" justitiei in viziunea PSD inseamna numirea acestora exclusiv de catre Guvernul PSD.

Ceea ce a ramas independent din presa sau institutii reactioneaza din nou, fiecare cu propriile instrumente. Acelasi lucru ar trebui sa facem si noi in strada. In strada, pentru ca asta e principala noastra parghie si pentru ca asta a avut efect cu alte ocazii. Suntem probabil cu totii obositi de atatea semnale de alarma, dar e momentul sa reactionam cat putem de ferm. Altfel, putem doar sa ne uitam cum ne transformam resemnati intr-un regim autoritar, asa cum putem doar privi spre Ungaria sau Polonia.

De la anul am putea vedea la DNA si la Procuratura Generala sefi numiti doar de PSD.

Trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei e doar un alt punct prin care ne intorc, daca ii lasam, in epoca in care Justitie insemna Rodica Stanoiu.

#vavedem #rezist



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...