Karen Moorhouse, CEO al ITIA, cea care o hărțuiește pe Halep cu amânări în cazul de dopaj, în centrul unui scandal uriaș în Anglia cu suspiciuni de corupție în rugby

Karen Moorhouse, CEO al ITIA, cea care o hărțuiește pe Halep cu amânări în cazul de dopaj, în centrul unui scandal uriaș în Anglia cu suspiciuni de corupție în rugby

Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție. Karen Moorhouse (foto) este CEO al ITIA (International Tennis Integrity Agency), organizația care a acuzat-o pe Simona Halep de dopaj fără să-i permită să se și apere. Moorhouse a fost numită CEO al ITIA în februarie a.c. Anterior, aceasta a fost membră în conducerea Ligii de Rugby-Fotbal (rugby în 13) din Marea Britanie.

Frauda Bradford Bulls

În această calitate, Karen Moorhouse a girat, împreună cu toată conducerea Ligii de Rugby-Fotbal (LRF), preluarea echipei Bradford Bulls de către un acționariat în care era implicat inclusiv un fost șef al LRF. Totul, în mijlocul unor scandaluri financiare care ar fi trebuit să ducă la sancționarea drastică a echipei de către LRF, scrie defapt.ro .

În octombrie 2019, când scandalul era la apogeu, în publicația „Total Rugby League” s-a publicat un articol care arăta că chiar Karen Moorhouse garantase public pentru acționariatul toxic al Brandford Bulls. Titlul articolului era „Dacă LRF nu are nimic de ascuns în legătură cu Bradford, este timpul să fie transparent: 15 întrebări arzătoare la care trebuie să răspundă”.

O anchetă cerută, niciodată făcută

„Timp de aproape un deceniu, echipa de rugby din Bradford a fost târâtă prin noroi de proprietari care nu au nimic de-a face cu echipa, de diverse scandaluri financiare și de o înstrăinare lentă, dar constantă, a fanilor echipei. 2017 ar fi trebuit să fie o linie de demarcație, cu o nouă companie, fără datorii moștenite și cu șansa de construi durabil.

Dar, la mai puțin de trei ani distanță, Bradford Bulls se află din nou în aceeași situație. Vestea unui nou consorțiu în care este implicat fostul șef LRF Nigel Wood și care preia conducerea va provoca mai multe întrebări decât răspunsuri, așa cum a fost adesea cazul cu Bradford.

Apelurile sunt în creștere pe bună dreptate pentru ca organismul de conducere să fie supus unei anchete complete în legătură cu fiecare decizie legată de Bradford – care include Odsal (teren de joc – n.r.) – din 2012 (…) până în prezent. Este o necesitate.”, scria Aaron Bower, autorul articolului.

Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție

Bower a continuat: „Desigur, dacă LRF nu are nimic de ascuns, atunci ar dispune o anchetă completă. Liga ar fi, de asemenea, deschisă, transparentă și onestă cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat. (…) se presupune că le pasă de integritatea lor ca organism de conducere. Având în vedere că presiunea de pe umerii lor este mai mare ca niciodată, integritatea lor este acum pusă sub semnul întrebării. Așadar, în acest sens, iată 15 întrebări la care organismul de conducere trebuie să răspundă.”.

Printre cele 15 întrebări puse de Bower se regăsește și una adresată direct lui Karen Moorhouse. „(…) cum poate fi benefic pentru integritatea sportului faptul că un om care a fost implicat în procesul de numire a foștilor proprietari – proprietari care au eșuat – la conducerea acestui club este acum implicat el însuși în proprietatea acestuia?

Acceptă LRF un anumit nivel de responsabilitate pentru situația actuală a lui Bradford, având în vedere că a sprijinit un consorțiu care s-a dovedit în mod irefutabil a fi un eșec?

Karen Moorhouse a declarat în 2017 că RFL era încrezătoare că consorțiul lui Andrew Chalmers va <oferi un viitor interesant și stabil pentru echipa de rugby din oraș>. Ce părere are acum ea, parte din organul de conducere, despre aceste comentarii?”.

Conflicte de interese vizibile de pe lună

Karen Moorhouse, actuala șefă a ITIA, nu a răspuns acelor întrebări. Dar a răspuns, în noiembrie 2019, șeful LRF (și al ei) de la acea dată, Ralph Rimmer.

„Șeful LRF, Ralph Rimmer, a respins apelurile pentru o anchetă publică privind schimbarea proprietarului Bradford Bulls, insistând că ultimii doi ani nu au fost un <dezastru>.

Fostul director executiv al RFL, Nigel Wood, face parte dintr-un consorțiu care a preluat controlul cvadruplei campioane Super League. Schimbarea de proprietate vine după o serie de eșecuri financiare care au inclus trei administrații și o lichidare în 2012.

Bradford Bulls a acumulat datorii de peste 1 milion de lire sterline în cei doi ani în care a fost patronat de fostul proprietar, neozeelandezul Andrew Chalmers, un prieten al lui Wood. Chalmers a primit controlul lui Bulls de la LRF în 2017, în ciuda altor potențiali ofertanți, în timp ce Wood era la conducerea organismului care guvernează liga de rugby. Problema este complicată și mai mult de faptul că Wood se afla, de asemenea, la cârma LRF atunci când a cumpărat contractul de închiriere pentru stadionul Odsal (pentru Bradford Bulls – n.r.) în 2011.”, potrivit Mirror .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…