Kazahstan: Cel puțin doi polițiști, uciși, în atacuri asupra unei secții de poliție și a clădirii serviciilor speciale

Persoane neidentificate au atacat luni o secție de poliție și clădirea serviciilor speciale din Alma Ata, capitala economică a Kazahstanului, fostă republică sovietică din Asia Centrală, relatează AFP.

"Alerta antiteroristă a fost ridicată la nivelul său maxim la Alma Ata după atacurile comise de persoane necunoscute asupra unui post de poliție și a Departamentului Comitetului Securității Naționale", conform unui comunicat oficial.

Cel puțin doi polițiști au fost uciși într-un schimb de focuri cu câțiva atacatori în centrul orașului Alma Ata, capitala economică a Kazahstanului, fostă republică sovietică din Asia Centrală, relatase anterior Reuters.

Conform unei informații apărute anterior, un bărbat cu aspect asiatic, îmbrăcat în negru și cu barbă, a deschis focul dintr-o armă automată în direcția unor polițiști lângă Departamentul Comitetului Securității Naționale, a încercat să oprească o mașină, iar apoi a fugit pe stradă, continuând să tragă.

Potrivit RIA Novosti, cel puțin un polițist și-a pierdut viața într-un atac în centrul orașului Alma Ata.

Presa locală relatase inițial despre un schimb de focuri lângă clădirea secției de poliție din centrul orașului. Site-ul informburo.kz informase despre doi polițiști răniți: unul la gât, celălalt, la stomac.

Schimburi de focuri între indivizi înarmați și polițiști au avut loc în mai multe cartiere ale orașului, făcând șapte răniți printre polițiști, potrivit AFP, care citează media locale.

Gara din Alma Ata a fost încercuită de către poliție în urma unei alerte cu bombă, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență din Kazahstan.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel