Kelemen, despre dosarul Belina: Dacă mă uit ce s-a întâmplat în jurul DNA-ului în ultima perioadă, am o oarecare reținere

Kelemen, despre dosarul Belina: Dacă mă uit ce s-a întâmplat în jurul DNA-ului în ultima perioadă, am o oarecare reținere

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat duminică, la Zalău, că are o oarecare "reținere" față de dosarul în care sunt vizate vicepremierului Sevil Shhaideh și ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, având în vedere ce s-a întâmplat în jurul DNA în ultima perioadă și că, cel puțin deocamdată, e prematur să se vorbească despre demisia celor doi miniștri.

 "Deocamdată e prematur să vorbim de demisii, e prematur să vorbim de altceva (...) Noi abia ieri după-masă am aflat (...) că există o cercetare, există o solicitare. (...) Dacă mă uit ce s-a întâmplat în jurul DNA-ului în ultima perioadă, am o oarecare reținere. Trebuie să așteptăm mai multe elemente înainte să ne pronunțăm și dacă avem mai multe elemente va fi mult mai ușor să spunem dacă e cazul sau nu e cazul (de demisii n.r.). Oricum, în acest moment eu am o întrebare foarte serioasă: din 2013, 2014 — trei, patru ani de zile, dacă știau de aceste probleme, ce au făcut?", a declarat, pentru AGERPRES, Kelemen Hunor, duminică, prezent la Zalău, la Zilele Maghiarilor din Sălaj.

În ceea ce privește solicitarea Laurei Codruța Kovesi privind sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, liderul Uniunii a precizat că UDMR nu dă indicații parlamentarilor săi în ceea ce privește votul.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, a informat DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăți comerciale.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea complicității la abuz în serviciu, în același dosar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …