Kelemen Hunor: Nu vom avea nicio propunere pentru postul de premier

Kelemen Hunor: Nu vom avea nicio propunere pentru postul de premier

Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că UDMR nu va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu vreo propunere de premier.

"Nu vom avea nicio propunere de premier, dar îl vom susține sau o vom susține pe doamna premier desemnat și Guvernul. Acum așteptăm să citim și programul de guvernare, fiindcă este extrem de important, dar, așa cum am discutat în aceste zile, nu cred că vom avea surprize în ceea ce privește programul de guvernare", a spus Kelemen Hunor, la Camera Deputaților, după semnarea protocolului de colaborare parlamentară între UDMR, PSD și ALDE.

Întrebat dacă propunerea de premier făcută de Liviu Dragnea i-a convins pe cei de la UDMR să semneze acordul de colaborare, Kelemen a răspuns: "Da. Propunerea, din punctul nostru de vedere, este una care poate fi susținută, doamna Sevil Shhaideh este o persoană care poate să conducă Guvernul și care poate să aibă susținerea noastră. Nu am avut o discuție cu ea, dar o cunoaștem, a fost la Ministerul Dezvoltării Regionale când guvernam împreună, o știm ca un om onest, deschis și corect", a arătat liderul UDMR.

El a spus că o colaborare parlamentară între cele trei partide — PSD, ALDE, UDMR — este necesară din mai multe motive, printre care creșterea economică, stabilitatea politică și rezolvarea problemelor, acolo unde sunt, în ceea ce privește relațiile între majoritate și minoritate.

"Noi am propus să avem consultări săptămânale la nivelul grupurilor parlamentare, să avem permanent un dialog la nivelul liderilor de partide și să stabilim pentru fiecare proiect ce cale vom urma în Parlament. Vrea să redăm Parlamentului un rol important în perioada care urmează, fiindcă fără un Parlament puternic nu există un stat de drept, un stat puternic, un stat funcțional din punct de vedere al valorilor democratice. Va fi și un demers comun în acest sens", a mai arătat acesta.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…