Khashoggi: Un senator republican compară Casa Albă cu o "agenţie de relaţii publice" pentru prinţul moştenitor saudit

Khashoggi: Un senator republican compară Casa Albă cu o "agenţie de relaţii publice" pentru prinţul moştenitor saudit

Un influent senator american a denunţat marţi opţiunea lui Donald Trump de a-l exonera pe prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, afirmând că preşedintele a jucat rolul unei "agenţii de relaţii publice", relatează AFP.

Donald Trump a declarat marţi că CIA "nu a găsit nimic absolut sigur" pentru a-l incrimina pe Mohammed bin Salman în uciderea jurnalistului, în timp ce, potrivit presei, ancheta agenţiei de informaţii a stabilit că prinţul moştenitor a comandat crima.

Preşedintele american a mai afirmat într-un comunicat că Statele Unite intenţionează "să rămână un partener de neclintit al Arabiei Saudite".

"Niciodată nu am crezut că voi ajunge să văd ziua în care Casa Albă să semene cu o agenţie de relaţii publice pentru prinţul saudit", a scris pe Twitter Bob Corker, şeful republican al influentei Comisii senatoriale pentru afaceri externe.

Alţi senatori republicani au criticat, de asemenea, alinierea lui Donald Trump la apărarea aleasă de regatul saudit.

"Acest comunicat este Arabia Saudită mai întâi, nu America mai întâi", a acuzat Rand Paul, referindu-se la sloganul folosit frecvent de preşedintele american.

"'Aliaţii apropiaţi' nu planifică uciderea unui jurnalist. 'Aliaţii apropiaţi' nu atrag într-o capcană unul dintre cetăţenii lor pentru a-l ucide", a scris pe Twitter Jeff Flake, şi el republican, dar foarte critic la adresa liderului de la Casa Albă.

Lindsey Graham, un apropiat al lui Donald Trump, a apreciat la sfârşitul săptămânii trecute că îi este "imposibil să creadă" că prinţul moştenitor nu a ştiut despre acţiunile echipei trimise în Turcia pentru a-l ucide pe Jamal Khashoggi.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 O dobitoacă

5 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …