Kievul a respins un nou atac cu drone rusești asupra capitalei

Kievul a respins un nou atac cu drone rusești asupra capitalei

Administraţia civilă şi militară a Kievului a anunţat sâmbătă că a respins un nou atac cu drone ruseşti asupra capitalei ucrainene, vizată în timpul nopţii, dar că resturi au căzut asupra Kievului, fără a provoca victime în acest stadiu, informează France Presse.

Atacuri cu drone FOTO EPA EFE

"Aseară, agresorul a efectuat un nou atac masiv cu drone" , a scris pe canalul Telegram şeful administraţiei civile şi militare a Kievului, Serhi Popko.

"Toate ţintele aeriene detectate au fost doborâte de apărarea antiaeriană a oraşului", a asigurat el, adăugând că, potrivit informaţiilor preliminare, dronele erau de tip Shahed, informează Agerpres.

"Kievul nu a fost lovit deloc!", a salutat el, adăugând că resturi de dispozitive au căzut asupra capitalei, provocând în special un incendiu - care de atunci a fost stins - pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale din cartierul Dniprovski.

Incendiul nu a provocat victime, a mai spus Popko.

La ora locală 0.45 (21.45 GMT vineri), armata ucraineană a anunţat că dronele Shahed se îndreptau spre regiunea Kiev.

Acolo au fost semnalate explozii de către autorităţi, precum şi în regiunile Cernihiv (centru-nord) şi Mariupol (sud-est).

Sistemele de apărare aeriană rămân active în regiunile Kiev şi Cernihiv, potrivit armatei ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”