Kievul acuză Rusia de un nou atac nocturn cu rachete și drone dinspre teritoriile ocupate către sudul Ucrainei

Kievul acuză Rusia de un nou atac nocturn cu rachete și drone dinspre teritoriile ocupate către sudul Ucrainei

Kievul a acuzat luni Moscova că a tras în timpul nopţii patru rachete şi a lansat drone de atac dinspre teritoriile ucrainene ocupate de Rusia în sudul Ucrainei.

Ucraina este lovită zilnic de rachete și drone rusești FOTO EPA EFE (Arhivă)

„Au fost doborâte 15 (drone) Shahed şi o rachetă aeriană ghidată Kh-59", au anunţat forţele aeriene ucrainene, cu referire la drone de fabricaţie iraniană.

Ucraina este îngrijorată că Moscova ar putea declanşa atacuri sistematice asupra infrastructurilor sale energetice, cum s-a întâmplat iarna trecută, ceea ce a dus la întreruperi în alimentarea cu căldură şi curent electric pentru milioane de persoane.

Şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andrii Iermak, a postat pe reţelele sociale imagini cu distrugerile provocate după un bombardament asupra oraşului-port Odesa, promiţând o ripostă.

În imagini se pot vedea mormane de moloz pe un drum, în faţa a ceea ce pare a fi o clădire publică ce datează din perioada sovietică, cu echipaje de urgenţă intervenind la faţa locului.

Opt persoane au fost rănite în toată această regiune sudică, a anunţat ministrul ucrainean de interne Igor Klimenko, precizând că 20 de imobile de locuit, un muzeu de artă şi diverse infrastructuri au fost avariate.

Kievul le-a cerut aliaţilor săi occidentali să întărească sistemul său de apărare aeriană pentru a contracara o temută intensificare a bombardamentelor ruse în timpul iernii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat