Kim Jong-un cere trupelor să ucidă înalte oficialități sud-coreene

Kim Jong-un cere trupelor să ucidă înalte oficialități sud-coreene

Președintele nord-coreean Kim Jong-un a cerut trupelor să asasineze înalte oficialități din guvernul și forțele armate din Coreea de Sud, a informat presa de stat, citată vineri de EFE.

Kim, care a inspectat o unitate de operațiuni speciale a Armatei Populare, a dat asigurări că 'luptătorii batalionului au misiunea fundamentală de a termina cu mizeria umană (...) care ocupă funcții importante în Chongwadae (reședința președintelui sud-coreean), cu guvernul-marionetă și cu armata' Coreii de Sud, a menționat agenția oficială nord-coreeană KCNA într-un comunicat.

Președintele nord-coreean și-a exprimat 'speranța și convingerea că luptătorii batalionului au misiunea importantă de a înjunghia în inimă dușmanii cu cuțite ascuțite și de a le rupe spatele'. Kim le-a dăruit puști și binocluri, declarându-se convins că 'vor îndeplini cu succes misiunea lor onorabilă de luptă'.

În comunicatul difuzat de KCNA se menționează că acest batalion special 'este o unitate de luptă căreia comandantul suprem îi atribuie o importanță specială și în care are deplină încredere'. De altfel, mass media nord-coreene au publicat numeroase fotografii de la vizita lui Kim, care a fost însoțit de câțiva dintre cei mai importanți reprezentanți ai regimului, precum vicemareșalul Hwang Pyong-so, considerat de experți drept 'numărul 2'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

4 Așa o fi?

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!