Klemm: Alegerile parlamentare au fost bine organizate; nominalizarea premierului - responsabilitatea președintelui

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a afirmat, miercuri seară, că alegerile parlamentare din România au fost bine organizate, precizând că responsabilitatea nominalizării unui premier îi revine președintelui Klaus Iohannis.

"Cred că alegerile au fost foarte bine organizate. Felicit autoritățile pentru organizarea cu succes a scrutinului și pe românii care au votat", a spus Klemm, la finalul Serii Anuale a Corpului Diplomatic, desfășurate la Palatul Regal din Capitală.

Întrebat dacă participarea la scrutinul parlamentar din România i s-a părut scăzută, diplomatul american a menționat că și la prezidențialele din SUA prezența a fost mai redusă decât la alegerile trecute. "Da, asta a fost surprinzător, trebuie să recunosc. Dar și la prezidențialele din SUA participarea a fost scăzută. Nu atât de scăzută ca în România, dar mai scăzută față de alegerile trecute", a precizat Hans Klemm.

În ceea ce privește o eventuală nominalizare în funcția de premier a unei persoane cu probleme penale, ambasadorul american a arătat că responsabilitatea în cazul numirii unui prim-ministru revine șefului statului.

"Este acum responsabilitatea președintelui Iohannis. Îl susțin întru totul în munca grea pe care o are înainte. Cred că a creat condițiile potrivite pentru a face o alegere grozavă pentru România", a mai spus ambasadorul SUA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corabia se scufundă, complicii au început să fugă...

2 Dominic Fritz, vedetă în presa germană. Marile publicații se întreabă cum a reușit un neamț să ajungă primarul…

3 Mare amator de prostituate tinere, Pieleanu a greșit grav estimările și pentru Dragnea și pentru Firea, pe ban…

4 Realitatea Plus a dat-o afară pe Mădălina Dobrovolschi Pușcalău. Emisiunea ei a fost preluată de fata patronul…

5 Povestea fabuloasă a celui mai bogat român din SUA. A plecat din ţară „vândut” la preţul unei vaci