Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Kovesi: Ar trebui modificare legislativă pentru ca persoanele condamnate definitiv pentru corupție să își piardă funcțiile

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că, din perspectiva instituției pe care o conduce, ar fi nevoie de o modificare legislativă pentru ca persoanele care au fost condamnate definitiv pentru fapte de corupție să nu își mai poată exercita funcția.

"Din perspectiva DNA, am spus de mai multe ori că ar trebui o modificare legislativă prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupție să nu mai poată exercita în continuare funcția de care s-au folosit sau funcția în care au comis fapte de corupție", a spus Kovesi duminică, la Pro Tv.

Acesta a arătat că au existat situații în care persoane aflate în funcții importante au fost condamnate definitiv, însă nu și-au pierdut funcțiile, dând exemplul unor parlamentari.

"Am văzut de foarte multe ori situații în care persoane care au deținut funcții importante au fost condamnate definitiv și cu toate acestea și-au păstrat poziția. Au fost parlamentari, spre exemplu, care au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție și cu toate acestea au continuat să fie parlamentari, nu și-au pierdut funcția, au continuat să meargă în Parlament, să voteze legi, să primească salariu", a declarat Kovesi.

În context, procurorul șef al DNA a precizat că poate ar fi nevoie de o dezbatere la nivelul societății pentru a se stabili dacă se impune o modificare legislativă cu privire la acest aspect.

"Poate la nivel de societate ar trebui să ne gândim dacă nu cumva astfel de situații pot fi rezolvate și legislativ, mai ales când avem hotărâri de condamnare definitivă", a mai declarat Kovesi.

AGERPRES / (A—autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AVERTISMENT Șefa reprezentanței Comisiei Europene la București: Avem la dispoziție procedura de infringement ș…

2 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

3 Frans Timmermans, prima reacție...:)))

4 Infractorul, la congresul socialiștilor europeni: "Miza alegerilor e uriașă, vorbim de viitorul UE, al meu, al…

5 ALERTĂ REVOLTĂ fără precedent a magistraților! Se face apel la convocarea URGENTĂ a adunărilor generale ale j…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut