Kovesi refuză, din nou, să meargă la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009

Kovesi refuză, din nou, să meargă la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis, luni, o nouă adresă Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, prin care informează că nu se va prezenta la audieri, deoarece "nu are cunoștință" despre aspectele aflate în cercetare.

"Având în vedere că nu am cunoștință despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității Comisiei, nu mă voi prezenta în data de 20 iunie 2017, ora 14,00, la ședința Comisiei de anchetă", a precizat Laura Codruța Kovesi.

Adresa mai conține și o enumerare a obiectivelor comisiei.

"Referitor la adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/64/13.06.2017 privind invitația care mi-a fost adresată de a participa în data de 20 iunie 2017, la ora 14,00, la ședința Comisiei parlamentare de anchetă 'pentru lămurirea unor chestiuni de interes public pentru stabilirea concluziilor și propunerilor ce se impun, în limitele obiectivelor pentru care a fost constituită Comisia parlamentară de anchetă', vă comunic faptul că am luat la cunoștință de obiectivele comisiei, respectiv: verificarea dispozițiilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din anul 2009; determinarea implicării unor instituții și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege, în organizarea și desfășurarea procesului electoral sau în decizii politice ce excedează atribuțiilor stabilite prin lege pentru aceste instituții, în cadrul procesului electoral; verificarea posibilei existențe a unor mecanisme paralele de influențare și/sau de viciere a rezultatului votului, precum și determinarea instituțiilor și/sau persoanelor care au contribuit la realizarea acestora; determinarea practică a capacității de procesare în timp real a solicitanților care au votat în unele secții de vot, în special în afara granițelor", se mai arată în adresa transmisă de procurorul șef al DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”