Kovesi s-a măritat: Este un om extraordinar

Kovesi s-a măritat: Este un om extraordinar

Laura Codruța Kovesi a anunțat că s-a căsătorit în urmă cu câțiva ani, imediat după ce a preluat mandatul la Luxemburg, cu o persoană cu care se știa de mai mulți ani, care lucrează în sectorul privat.

Laura Codruța Kovesi s-a căsătorit înainte de a prelua actualul mandat Foto: Inquam Photos

„M-am căsătorit acum câțiva ani. Imediat după ce am preluat mandatul la Luxemburg. Este prietenul meu pe care l-am avut în România, a lucrat în privat, este un om extraordinar”, a declarat aceasta într-un interviu acordat spotmedia.ro.

Laura Codrușa Kovesi a negat informațiile apărute în spațiul public la începutul acestui an, potrivit cărora, este căsătorită cu un fost ofițer de la Serviciul de Protecție și Pază (SPP) care i-a fost detașat cât timp aceasta a fost la șefia DNA.

„Câteodată mă amuz că citesc în presă că sunt măritată cu fostul ofițer SPP. Nu este adevărat, ne amuzăm împreună. A fost o chestiune personală, a fost o relație destul de lungă și asta e”, a precizat aceasta.

De asemenea, aceasta a precizat că „n-am fost niciodată singură. Tot timpul am avut prieteni, familia lângă mine. Legea îmi oferă această posibilitate și soțul meu este un om extraordinar și foarte înțelegător”.

Întâlniri cu șefii DNA și Parchetului General

Șefa EPPO s-a întâlnit cu șefii marilor parchete, dar și cu ministrul Justiției, în vizita pe care a efectuat-o în România. „Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Crin Bologa, alături cu persoane din conducerea instituției, s-au întâlnit în după amiaza zilei de marți, 18 octombrie 2022, la sediul DNA, cu Laura Codruța Kövesi, procurorul șef al Parchetului European (EPPO), aflată într-o vizită oficială în România alături de alți reprezentanți ai instituției europene. Reprezentanții Parchetului European au remarcat sprijinul acordat de DNA în operaționalizarea și eficientizarea Structurii de suport a procurorilor delegați europeni din România. Menționăm că, prin lege, DNA a fost desemnată să asigure sprijin Parchetului European în ce privește infrastructura, asigurarea de personalul auxiliar, ofițeri de politie și specialiști, precum și suport logistic. Discuțiile au vizat, de asemenea, îmbunătățirea și extinderea cooperării interinstituționale în domeniile în care DNA și Parchetul European au competență partajată și anume combaterea corupției transfrontaliere și a fraudei cu fonduri europene", a transmis DNA.

Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, ocazie cu care cei doi oficiali români au agreat necesitatea lansării unei proceduri de recrutare a procurorilor europeni delegați, având în vedere că nouă posturi din schema națională sunt vacante. De asemenea, au discutat depsre problematica Legii privind avertizorul de integritate.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost abordate şi aspecte privind posibila modificare a Regulamentului 1939/2017, de înfiinţare a EPPO, stadiul legii de transpunere a Directivei 1937/2019 privind avertizorii de integritate şi modificarea normelor naţionale care transpun complet Directiva 1371/2017 privind protecţia intereselor financiare ale UE.

Cătălin Predoiu susține că România va susține Parchetul European în toate demersurile, dar și toate inițiativele Comisiei Europene și ale Consiliului UE în ceea ce privește consolidarea instituției și extinderea competențelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria