Kovesi: Toate probele au valoare egală

Kovesi: Toate probele au valoare egală

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, duminică, că toate probele au valoare egală, indiferent dacă este vorba de flagrant, interceptări ale comunicațiilor sau declarații ale martorilor.

"Toate probele au valoare egală. Flagrantul (...) este o activitate care poate fi de asemenea filmată și înregistrată audio-video, dar în special flagrantul vizează o procedură a prinderii în flagrant care este prevăzută în Codul de procedură penală. Sunt foarte multe dosare în care se apelează la această procedură", a declarat Kovesi, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la Pro TV.

Șefa DNA a precizat că sunt multe dosare în care nu se apelează la interceptarea comunicațiilor, fiind folosite alte mijloace de probă.

"Sunt dosare în care apelăm, pentru a dovedi fapta, la măsuri de supraveghere tehnică, sunt situații în care soluționăm dosare fără să apelăm la interceptări ale comunicațiilor. Sunt foarte multe dosare în care nu folosim acest mijloc de probă. Dar toate probele au o valoare egală. Nu poți să spui că înregistrarea discuțiilor dintre un inculpat și un martor este mai importantă decât declarația unui martor. Nu, toate au aceeași valoare probatorie, doar că tezele probatorii pot fi diferite", a mai spus Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?