Kovesi: Toate probele au valoare egală

Kovesi: Toate probele au valoare egală

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, duminică, că toate probele au valoare egală, indiferent dacă este vorba de flagrant, interceptări ale comunicațiilor sau declarații ale martorilor.

"Toate probele au valoare egală. Flagrantul (...) este o activitate care poate fi de asemenea filmată și înregistrată audio-video, dar în special flagrantul vizează o procedură a prinderii în flagrant care este prevăzută în Codul de procedură penală. Sunt foarte multe dosare în care se apelează la această procedură", a declarat Kovesi, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la Pro TV.

Șefa DNA a precizat că sunt multe dosare în care nu se apelează la interceptarea comunicațiilor, fiind folosite alte mijloace de probă.

"Sunt dosare în care apelăm, pentru a dovedi fapta, la măsuri de supraveghere tehnică, sunt situații în care soluționăm dosare fără să apelăm la interceptări ale comunicațiilor. Sunt foarte multe dosare în care nu folosim acest mijloc de probă. Dar toate probele au o valoare egală. Nu poți să spui că înregistrarea discuțiilor dintre un inculpat și un martor este mai importantă decât declarația unui martor. Nu, toate au aceeași valoare probatorie, doar că tezele probatorii pot fi diferite", a mai spus Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...