Kovesi: Toți românii onești și care doresc o societate bazată pe corectitudine și respect sunt puternici

Toți românii onești, care doresc o societate construită pe corectitudine și respect și ale căror atitudini și acțiuni arată că vor o Românie fără corupție sunt puternici, a estimat miercuri procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, în declarații pentru cotidianul britanic The Telegraph.

Kovesi a răspuns astfel unei remarci conform căreia, datorită eforturilor anticorupție pe care le coordonează, ea a devenit cea mai puternică persoană din România.

Publicația britanică face o scurtă prezentare a șefei DNA, apreciind că pentru inamicii săi ea este un ''dușman incurabil'', iar pentru susținători Laura Codruța Kovesi este o ''eroină'', ''singura persoană care în cele din urmă a înfruntat elita coruptă și puternică despre care ei cred că a jefuit țara timp de decenii''.

De când Kovesi conduce DNA, instituția s-a transformat într-o organizație plină de dinamism, adaugă publicația britanică.

Laura Codruța Kovesi a prezentat succint bilanțul DNA, precizând că numai anul trecut instituția a pus sub acuzare 1.250 de persoane pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu, printre care un premier, cinci miniștri, 16 de deputați și cinci senatori, 97 de primari și viceprimari, 32 de directori de companii naționale și 497 de persoane cu funcții de conducere din instituțiile publice.

Șefa DNA a recunoscut că, în pofida eforturilor sale, ''nu au fost prinși toți cei corupți'', dar a adăugat că românii văd acum că cei care păreau 'impenetrabili' față de statul de drept se confruntă acum cu justiția.

'Faptul că miniștri, senatori, adjuncți de secretari de stat și alți oficiali publici sunt anchetați de DNA și condamnați de instanțe demonstrează că toți sunt egali în fața legii, indiferent de poziția lor socială și de averile pe care le dețin', a afirmat ea.

Kovesi a menționat că acest lucru a dus la o schimbare de mentalitate a românilor, care mult timp au considerat corupția o parte a vieții pe care trebuiau să o îndure.

''În ultimii trei ani, tot mai mulți oameni au prezentat plângeri legate de faptul că li s-a cerut mită și tot mai mulți funcționari publici ne notifică faptul că au informații despre fapte de corupție'', a explicat șefa DNA pentru publicația britanică.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

5 VIDEO A ajuns în Europa! Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vin…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde