Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Kovesi: Toți românii onești și care doresc o societate bazată pe corectitudine și respect sunt puternici

Toți românii onești, care doresc o societate construită pe corectitudine și respect și ale căror atitudini și acțiuni arată că vor o Românie fără corupție sunt puternici, a estimat miercuri procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, în declarații pentru cotidianul britanic The Telegraph.

Kovesi a răspuns astfel unei remarci conform căreia, datorită eforturilor anticorupție pe care le coordonează, ea a devenit cea mai puternică persoană din România.

Publicația britanică face o scurtă prezentare a șefei DNA, apreciind că pentru inamicii săi ea este un ''dușman incurabil'', iar pentru susținători Laura Codruța Kovesi este o ''eroină'', ''singura persoană care în cele din urmă a înfruntat elita coruptă și puternică despre care ei cred că a jefuit țara timp de decenii''.

De când Kovesi conduce DNA, instituția s-a transformat într-o organizație plină de dinamism, adaugă publicația britanică.

Laura Codruța Kovesi a prezentat succint bilanțul DNA, precizând că numai anul trecut instituția a pus sub acuzare 1.250 de persoane pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu, printre care un premier, cinci miniștri, 16 de deputați și cinci senatori, 97 de primari și viceprimari, 32 de directori de companii naționale și 497 de persoane cu funcții de conducere din instituțiile publice.

Șefa DNA a recunoscut că, în pofida eforturilor sale, ''nu au fost prinși toți cei corupți'', dar a adăugat că românii văd acum că cei care păreau 'impenetrabili' față de statul de drept se confruntă acum cu justiția.

'Faptul că miniștri, senatori, adjuncți de secretari de stat și alți oficiali publici sunt anchetați de DNA și condamnați de instanțe demonstrează că toți sunt egali în fața legii, indiferent de poziția lor socială și de averile pe care le dețin', a afirmat ea.

Kovesi a menționat că acest lucru a dus la o schimbare de mentalitate a românilor, care mult timp au considerat corupția o parte a vieții pe care trebuiau să o îndure.

''În ultimii trei ani, tot mai mulți oameni au prezentat plângeri legate de faptul că li s-a cerut mită și tot mai mulți funcționari publici ne notifică faptul că au informații despre fapte de corupție'', a explicat șefa DNA pentru publicația britanică.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 ULUITOR! Fostul șef al Transelectrica a dispărut! Coșea, dezvăluiri incredibile din ședință! „M-a sunat dna An…

3 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

4 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

5 DEMENȚĂ la Antena 3! Kovesi, atacată cu titluri de o jegoșenie fără precedent! Când s-a dat rezultatul ziceai …

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut