Kremlinul, ''îngrijorat'' de criza politică din Armenia, lansează un apel ''la calm''

Kremlinul, ''îngrijorat'' de criza politică din Armenia, lansează un apel ''la calm''

Kremlinul şi-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu tensiunile politice în creştere în Armenia, după ce armata a cerut demisia premierului Nikol Paşinian într-un dermers calificat de acesta drept o tentativă de lovitură de stat, relatează AFP şi Reuters.

"Urmărim situaţia din Armenia cu îngrijorare şi, bineînţeles, chemăm toată lumea la calm", a declarat într-o teleconferinţă cu presa purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov, îndemnând ambele părţi să îşi rezolve disputele în mod paşnic şi în cadrul Constituţiei.

Armenia, unde Rusia are amplasată o bază militară, este aliata tradiţională a Rusiei.

Paşinian se confruntă cu proteste şi apeluri la demisie, oponenţii săi criticându-l pentru modul în care a gestionat conflictul de şase săptămâni, de anul trecut, cu Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah. Conflictului i s-a pus capăt printr-un acord intermediat de Kremlin, dar care a însemnat înfrângerea armatei armene şi pierderea controlului asupra unei părţi însemnate din regiunea separatistă, teritoriu azer locuit de o majoritate de etnici armeni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990