Kremlinul renunţă la unii generali de top trimişi să captureze Ucraina. Centru de reflecţie: Mişcări ce indică o „disfuncţionalitate”

Kremlinul renunţă la unii generali de top trimişi să captureze Ucraina. Centru de reflecţie: Mişcări ce indică o „disfuncţionalitate”

Conform sursei citate, oficiali militari ruşi de rang înalt sunt înlocuiţi în post sub motivul că ar fi responsabili de eşecul în a captura rapid întreaga Ucraină.

Actualul şef al Districtului Militar Centru, generalul-colonel Mihail Teplinski, a fost ales pentru a-l succeda pe generalul-colonel Andrei Serdiukov la conducerea forţelor aeriene ruse.

Surse ucrainene au transmis anterior că Serdiukov a fost concediat pentru rezultatele slabe de pe câmpul de luptă şi pierderile mari suferite de armata rusă.

„Astfel de rotaţii drastice în cadrul armatei ruse, dacă sunt adevărate, nu sunt acţiuni întreprinse de o forţă aflată în pragul unui succes major şi indică o disfuncţionalitate continuă în purtarea războiului de către Kremlin”, se arată în raport.

ISW mai scrie că au loc epurări la nivelul liderilor militari ruşi, printre cei vizaţi fiind şi comandantul general responsabil de invazia din Ucraina, generalul Aleksandr Dvornikov. Informaţia referitoare la Dvornikov este deocamdată la nivel de zvon.

Jurnalistul Christo Grozev, de la portalul de investigaţii Bellingcat, susţine că Vladimir Putin a decis să-l înlocuiască pe Dvornikov după ce a auzit că acesta din urmă consumă alcool în exces şi nu mai inspiră încredere în rândul forţelor aflate în subordinea sa.

După ce a eşuat în a captura Kievul şi a cuceri rapid întreaga Ucraină, Rusia s-a reorientat către un război de uzură purtat în aceste zile mai ales în Donbas.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

4 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic