Kremlinul va ''studia'' propunerea lui Joe Biden privind un summit cu Vladimir Putin

Kremlinul va ''studia'' propunerea lui Joe Biden privind un summit cu Vladimir Putin

Kremlinul a indicat miercuri că va "studia" propunerea formulată de preşedintele american Joe Biden privind un summit cu omologul său rus Vladimir Putin, în contextul unei intensificări a tensiunilor bilaterale, relatează AFP.

"Este încă prematur să discutăm despre această întâlnire la modul concret. Este o nouă propunere care va fi studiată", a declarat pentru presă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Acesta a calificat convorbirea telefonică de marţi dintre cei doi şefi de stat drept una "profesională" şi "destul de îndelungată", menţionând totodată că "nu se lucrează la o listă de teme".

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a mai precizat că în cursul convorbirii preşedintele american nu a "abordat" subiectul Aleksei Navalnîi, opozantul rus aflat în prezent în închisoare şi a cărui soartă este considerată de occidentali o temă de importanţă crucială, notează AFP.

Din ianuarie, de la instalarea la putere a noului preşedinte american, relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat rapid. Ambasadorul rus a fost rechemat după ce Joe Biden a spus despre omologul său de la Moscova că este un "asasin" şi că va trebui să "plătească" pentru ingerinţele ruse în viaţa politică americană.

Ulterior, atât americanii, cât şi europenii au denunţat desfăşurarea a zeci de mii de militari ruşi la graniţele Ucrainei.

Propunerea lui Biden intervine de altfel în contextul în care situaţia din jurul Ucrainei devine tot mai preocupantă, Kievul acuzând Moscova că pregăteşte un "casus belli" pentru a justifica o eventuală invazie. La rândul lor, ruşii îi acuză pe ucraineni că vor să lanseze o ofensivă inacceptabilă împotriva rebelilor pro-ruşi care au creat republici separatiste în estul ţării.

Dmitri Peskov a reiterat că "preocupările" privind mişcările de trupe ruseşti sunt nefondate" şi Ucraina trebuie să pună capăt "provocărilor" sale militare din est. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

5 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”