La mulţi ani, Sorana Cîrstea! Reperele carierei jucătoarei de tenis care azi împlineşte 24 de ani

La mulţi ani, Sorana Cîrstea! Reperele carierei jucătoarei de tenis care azi împlineşte 24 de ani

Sorana Cîrstea este una dintre sportivele de top ale României. Chiar dacă la capitolul performanţe în tenis este eclipsată de mai tânăra sa colegă Simona Halep, Cîrstea punctează din plin la capitolul frumuseţe, fiind considerată de specialiştii în modă drept una dintre cele mai atrăgătoare jucătoare din lume. Ea se regăseşte într-un grup select, alături de jucătoare cu nume sonore precum Ana Ivanonvici, Agnieszka Radwanska, Viktoria Azarenka, Maria Sharapova sau Caroline Wozniacki.

În circuitul feminin profesionist, Sorana Cîrstea se află pe locul 27 mondial, având evoluţii oscilante în ultimul timp. A câştigat în carieră un singur titlul WTA, în 2008, la Taşkent şi a fost finalistă la două turnee, în 2013 la Toronto şi în 2007 la Budapesta. În total, a câştigat din tenis aproximativ 2.7 milioane de dolari, fiind a doua în acest top, după Simona Halep, care a obţinut venituri de aproape 3 milioane de dolari.

La turneele de Mare Şlem, Sorana n-a rupt gura târgului, cea mai bună performanţă obţinând-o în 2009, la Roland Garros, când a ajuns până în sferturi.

La dublu, Cîrstea se poate mândri cu mai multe turnee câştigate decât la simplu. Astfel, românca a câştigat patru trofee: în 2011 la Dallas, în 2010 la Estoril, în 2008 la Fès şi tot în 2008, în Luxembourg. De asemenea, a fost de patru ori finalistă: în 2010 la Budapesta, în 2009 la Barcelona, în 2009 la Fès şi în 2008 la New Haven, alături de compatrioata ei Monica Niculescu.

Sorana face parte şi din echipa de Fed Cup a României. Pe 19 şi 20 aprilie, ea va evolua, alături de Monica Niculescu, Simona Halep şi Irina Begu, împotriva naţionalei Serbiei, la Bucureşti, într-un meci care va conta pentru play-off-ul Grupei Mondiale II din Fed Cup.

Sorana s-a născut la Târgovişte şi a început tenisul la vârsta de patru ani, fiind motivată mereu de părinţi să practice sportul alb. "Mama şi tata au urmărit întotdeauna meciuri de tenis şi m-au încurajat să fac acest sport când eram foarte mică", îşi aminteşte sportiva. Idolii ei sunt Steffi Graf şi Roger Federrer. Cîrstea vorbeşte fluent engleza, franceza şi spaniola.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”