La un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, militarii trec, simbolic, Carpații

La un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, militarii trec, simbolic, Carpații

Militarii români vor trece Carpații sâmbătă, de la ora 21,00, în mod simbolic, la 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Sursa foto: MApN / Facebook

În acest mod inedit, Ministerul Apărării va marca împlinirea unui secol de la intrarea țării noastre în prima conflagrație mondială, aducând un omagiu eroilor căzuți atunci.

Potrivit MApN, vor fi executate marșuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostașii Armatei României luau în stăpânire trecătorile Munților Carpați, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă.

''Să trecem împreună, astăzi, Carpații! În noaptea de 27 spre 28 august 1916, Armata României trecea Carpații în Transilvania, punând stăpânire pe trecătorile Carpaților și angajând lupte la Timișul de Jos, la sud de Sibiu și în apropiere de Orșova. La 100 de ani după, în această seară, de la ora 21,00, militarii Armatei României vor trece din nou Carpații, în mod simbolic. Efective de valoare pluton vor executa marșuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostașii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munților Carpați, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă'', precizează MApN, pe pagina sa de Facebook .

Unul din marșuri se va desfășura pe itinerariul Predeal — Timișul de Sus, urmând să se aducă un omagiu, la Cimitirul Eroilor Timișul de Sus, celor căzuți în luptele angajate de Armata României. Acest marș va fi transmis live pe site -ul MApN.

''Dacă-i vedeți pe unul din cele 17 trasee ( goo.gl/8Gpf3M ) vă rugăm să nu-i ignorați și să veniți alături de ei pentru a ne arăta împreună respectul pentru cei care au murit pentru România de azi. (...) Cinstindu-ne înaintașii, făcând cunoscute faptele și jertfa lor în slujba patriei, ne respectăm actele istorice și pe făptuitorii lor'', arată reprezentanții MApN.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București