Landurile Germaniei relaxează regulile de carantină pentru călătorii din UE

Landurile Germaniei relaxează regulile de carantină pentru călătorii din UE

Cele 16 landuri ale Germaniei plănuiesc să relaxeze regulile de carantină pentru călători impuse în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat vineri Ministerul de Interne german, informează dpa.

La ora actuală, ministerul lucrează la o schemă ce ar putea fi modelată individual pentru landuri, în urma acordului înregistrat în discuţiile de joi cu biroul cancelarului federal Angela Merkel. O decizie finală le revine landurilor.

Actualele reguli din majoritatea landurilor prevăd că toţi cei care călătoresc din ţările europene vecine sunt plasaţi în carantină timp de 14 zile.

Ministrul german de interne Horst Seehofer a îndemnat la o relaxare a acestor reguli şi la aplicarea lor exclusiv călătorilor din ţările non-UE.

Această acţiune a fost determinată în parte de o decizie a unui tribunal din landul Saxonia Inferioară referitoare la cazarea pe timp de vacanţă. Tribunalul a dat câştig de cauză unui proprietar, decizând anularea obligativităţii de a accepta persoane plasate în carantină.

Cel mai populat land al Germaniei, Renania de Nord-Westfalia, a renunţat vineri la regulile de plasare în carantină. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...