Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnastică a SUA care a agresat peste 100 de sportive, înjunghiat în penitenciar

Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnastică a SUA care a agresat peste 100 de sportive, înjunghiat în penitenciar

Larry Nassar, fost medic al echipei de gimnastică a SUA, condamnat la închisoare pe viaţă, a fost înjunghiat în penitenciarul unde îşi ispăşeşte pedeapsa, dar este în stare "stabilă", scrie Reuters, citată de Agerpres.

Larry Nassar. FOTO EPA EFE

Fără să menționeze identitatea victimei, Biroul Federal al Penitenciarelor a informat că un deţinut de la închisoarea Coleman (Florida) a fost atacat cu un cuţit duminică.

„Personalul de securitate a intervenit imediat pentru salvarea vieţii deţinutului. El a fost transportat la spital pentru tratament şi evaluare ulterioară", a spus purtătorul de cuvânt al biroului, Benjamin O'Cone, potrivit Reuters, care citează presa americană.

A fost demarată o anchetă internă este în plină desfăşurare, fiind anunţat şi FBI.

175 de ani de închisoare pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste

Larry Nassar a primint, în 2018, o pedeapsă de 175 de ani pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal din istoria sportului american.

Printre victimele sale se numără Aly Raisman, McKayla Maroney si Gabby Douglas, toate cele trei cu medalii olimpice în palmaresul lor.

Aly Raisman şi Jordyn Weiber au depus mărturie împotriva doctorului

Aly Raisman şi Jordyn Weiber au depus mărturie împotriva doctorului

Acuzațiile care i-au fost aduse lui Nassar (59 ani) în procesele intentate au zguduit lumea gimnasticii şi sportului american, antrenând plecarea mai multor responsabili ai federaţiei, care i-au permis acestuia să abuzeze tinerele gimnaste atât de multă vreme, în ciuda numeroaselor plângeri primite.

Larry Nassar a activat în perioada 1994-2016 în cadrul Federaţiei Americane de Gimnastică, al Comitetului Olimpic (USOC) şi al Universităţii de stat din Michigan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?