Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Laura Codruța Kovesi, invitată luni la audieri, în Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, este invitată luni pentru audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

"A fost făcută propunerea către biroul comisiei ca luni să fie invitată doamna Codruța Kovesi la audieri, biroul comisiei va urma să ia decizia. A intervenit decizia CCR care spune că, în baza principiului colaborării între instituții, persoanele care exercită o funcție într-o instituție publică, ce nu se află sub control parlamentar, sunt obligate să vină. De aceea cred că este datoria noastră să reiterăm această invitație", a declarat joi, la Palatul Parlamentului, președintele Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, Oana Florea.

Ea a adăugat că se vor face propuneri către biroul comisiei pentru a fi invitate și celelalte persoane care nu s-au prezentat la audieri.

Oana Florea a menționat că, în cazul în care Kovesi nu va veni nici de această dată la audieri, comisia va avea două variante pentru a merge mai departe: fie sesizează Ministerul Justiției, fie face plângere penală șefei DNA.

"Vom face ceea ce spune legea și Regulamentul, decizia va fi luată de către toți colegii, prin vot. Fie vom înainta către șeful instituției, așa cum spune Constituția procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției, deci va trebui să formulăm o plângere către Ministerul Justiției, fie, dacă colegii consideră oportun, varianta domnului Pleșoianu (sesizarea organelor de urmărire pentru obstrucționarea activității comisiei prin neprezentarea în mod repetat — n.r.)", a arătat Florea.

La rândul său, deputatul PSD Liviu Pleșoianu, membru al comisiei, a precizat că aceasta este ultima șansă a Codruței Kovesi de a salva onoarea instituției pe care o conduce.

"Doamna Kovesi a fost invitată de două ori până acum, este ultima șansă pe care doamna Kovesi o are pentru a salva onoarea instituției pe care o conduce. Nu mai e vorba despre domnia sa, este vorba despre instituția pe care o conduce, ca atare o așteptăm cu dragă inimă luni", a declarat Pleșoianu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISELE surprinzătoarei numiri a lui Geoană ca numărul 2 din NATO

2 Ce legătură are scandalul uriaș de la CCR pe codurile penale cu ieșirea PSD de la guvernare

3 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

4 Așa e!

5 Interesant! Magyar Nemzet: De când Dragnea urmăreşte de după gratii zvârcolirile fostului său partid, Gabriel …

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă