Laura Oprean, candidat la funcția de prim-adjunct al procurorului general: Am în vedere eficientizarea activității de combatere a infracționalității

Eficientizarea activității de combatere a infracționalității, cu accent pe domeniile prioritare, reprezintă obiectivul central din planul managerial al Laurei Oprean, candidat la postul de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pus în dezbatere publică miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii.

"Prin obiectivele pe care mi le propun în acest proiect (...) am în vedere eficientizarea activității de combatere a infracționalității, cu accent pe domeniile prioritare, prin îmbunătățirea calității actului de justiție, consolidarea integrității în Ministerul Public și optimizarea organizării și funcționării instituției, pentru adaptarea la cerințele impuse de evoluția cadrului legislativ și instituțional al sistemului judiciar, în care performanța și eficiența este corelată cu planificarea strategică și cu buna gestionare a resurselor", se arată în planul managerial.

Conform aceleiași surse, Laura Oprean consideră că direcțiile de acțiune în managementul instituțional trebuie să se concentreze pe fermitate în combaterea infracționalității în toate domeniile și dinamizarea anchetelor în zonele de interes major, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei.

În viziunea sa, o atenție sporită trebuie acordată monitorizării aplicării noilor coduri, Codul penal și Codul de procedură penală, pentru realizarea unei interpretări unitare, dar și consolidării colaborării cu celelalte instituții din sistemul judiciar.

"Eficiența în activitatea Ministerului Public se bazează pe evaluarea continuă, atât din punct de vedere al rezultatelor concrete (...), cât și în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor manageriale de către procurorii cu funcții de conducere", se mai precizează în planul managerial.

CSM a anunțat, miercuri, că va finaliza până pe 30 decembrie procesul de avizare a propunerilor ministrului Justiției pentru funcțiile de prim-adjunct și de adjunct al procurorului general.

"Secția pentru procurori (...) a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului Justiției de avizare a numirii doamnei procuror Laura Oprean și a domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcțiile de prim-adjunct și, respectiv, de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Conform calendarului stabilit de Secția pentru procurori a CSM, miercuri au fost puse în dezbatere publică proiectele de management și a început efectuarea verificărilor asupra candidaturilor.

Pe 29 decembrie vor fi analizate rezultatele demersului anterior și va avea loc intervievarea candidaților, iar pe 30 decembrie vor fi transmise avizele către Ministerul Justiției.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze