Laureaţii Nobel, onoraţi în cadrul unor ceremonii ajustate pe fondul pandemiei

Laureaţii Nobel, onoraţi în cadrul unor ceremonii ajustate pe fondul pandemiei

Laureaţii premiilor Nobel din 2020 urmează să fie onoraţi in absentia, joi, în cadrul unor ceremonii în format restrâns pe fondul pandemiei de coronavirus, informează DPA.

Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU va accepta Premiul Nobel pentru Pace 2020 la o ceremonie organizată în Roma.

Comitetul Nobel din Norvegia a recompensat PAM pentru "eforturile sale de luptă împotriva foametei, pentru contribuţia la îmbunătăţirea condiţiilor de pace în zonele afectate de conflicte şi pentru că a jucat un rol esenţial în eforturile de a împiedica utilizarea foametei ca armă de război".

David Beasley, directorul executiv al PAM, va fi cel care va accepta premiul - o diplomă şi o medalie de aur - la sediul agenţiei.

Preşedinta Comitetului Nobel din Norvegia, Berit Reiss-Andersen, urmează să transmită o declaraţie de la Oslo.

În mod tradiţional, premiul Nobel pentru Pace - una dintre distincţiile create de inventatorul şi omul de afaceri suedez Alfred Nobel (1833-1896), cel care a inventat dinamita - este decernat la Oslo, în conformitate cu unul dintre criteriile prevăzute în testamentul lui Nobel.

Tot joi, este programată o ceremonie televizată transmisă de la Primăria din Stockholm.

Evenimentul va include imagini video cu laureaţii Nobel din domeniile medicinei, fizicii, chimiei, literaturii şi economiei care şi-au primit premiile în ţările lor de origine.

Niciun laureat nu a călătorit la Stockholm din cauza pandemiei şi, la fel ca la Oslo, banchetul dat în cinstea lor a fost anulat.

Premiile Nobel sunt anunţate în luna octombrie. Ceremoniile de premiere au loc de obicei la Stockholm şi Oslo la data de 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului, Alfred Nobel.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...