Lavrov spune că nu are la el telefonul mobil când ia parte la negocieri pe dosare sensibile pentru a nu fi interceptat de CIA

Lavrov spune că nu are la el telefonul mobil când ia parte la negocieri pe dosare sensibile pentru a nu fi interceptat de CIA

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a dezvăluit joi că atunci când ia parte la negocieri pe dosare "sensibile" nu are asupra lui telefonul mobil, pentru a evita să fie interceptat de către CIA, transmite AFP.

Un obișnuit al negocierilor pe dosare internaționale dintre cele mai complicate, precum războiul din Siria, conflictul din Ucraina sau dosarul nuclear iranian, șeful diplomației ruse a răspuns astfel la o întrebare adresată în contextul recentelor dezvăluiri WikiLeaks privind un program de piratare al CIA ce permite, de exemplu, ca un televizor sau un smartphone să funcționeze ca un dispozitiv de ascultare.

"Eu, unul, nu-mi iau cu mine telefonul atunci când particip la negocieri privind teme sensibile. Până acum, se pare că acest obicei m-a ferit de situații neplăcute", a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său german, Sigmar Gabriel.

"Hackerii CIA pot accesa telefoane, televizoare, dar, din ce am auzit, chiar și frigidere, pentru a provoca probleme în cadrul rețelelor electrice", a adăugat, ironic, Lavrov.

WikiLeaks a publicat recent aproape 9.000 de documente prezentate ca provenind de la CIA din care reiese că agenția americană de informații a elaborat peste o mie de programe care se pot infiltra în aparatura electronică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache