Lavrov spune că serviciile secrete ruse sunt în contact cu cele venezuelene după eşecul operaţiunii anti-Maduro

Lavrov spune că serviciile secrete ruse sunt în contact cu cele venezuelene după eşecul operaţiunii anti-Maduro

Serviciile secrete din Rusia şi cele din Venezuela sunt în contact după eşecul operaţiunii armate pentru înlăturarea lui Nicolas Maduro de la putere, a declarat marţi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, care nu a exclus ca Moscova să ajute Caracasul în anchetă, potrivit EFE şi media ruse.

"În privinţa anchetei cu privire la debarcarea în Venezuela a unor mercenari însărcinaţi să comită acţiuni teroriste, acte de sabotaj şi să-l răstoarne pe preşedintele legitim, serviciile de informaţii din ţările noastre sunt în contact", a afirmat Lavrov într-o reuniune a Consiliului miniştrilor de externe din cadrul CSI, desfăşurată în format de videoconferinţă.

"Dacă o cerere de asistenţă în aceste probleme se încadrează în acordurile existente, aceasta va fi desigur examinată", a adăugat el.

Şeful diplomaţiei ruse a subliniat că toate contactele ţării sale cu Venezuela, cu guvernul "legitim" al acesteia au un cadru legal, bazat pe acorduri interguvernamentale, ratificate de parlamentele venezuelean şi rus şi au forţă de lege.

Aceasta se referă şi la cooperarea militară dintre cele două ţări şi la furnizarea de servicii pentru mentenanţa echipamentelor militare furnizate Venezuelei, a menţionat el. "Sunt obligaţiile noastre contractuale", a adăugat ministrul rus.

Rusia a condamnat ferm aşa-zisa "Operaţiune Gedeón", respinsă de Maduro, acuzat de trafic de droguri de către SUA, care au oferit o recompensă de 15 milioane de dolari pentru orice fel de informaţii care ar duce la capturarea acestuia.

La acţiunile armate care au avut loc în 3 şi 4 mai, ar fi participat circa 50 de foşti militari venezueleni care i se opun la Maduro şi angajaţi ai Silvercorp, o companie americană care oferă servicii militare.

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa în confruntări cu forţele armate venezuelene în localitatea pescărească Macuto, iar printre cei 45 de mercenari arestaţi se află şi doi cetăţeni americani, Luke Denman şi Airan Berry, care lucrează pentru Silvercorp. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani