Lavrov susține că americanii amenință cu asasinarea lui Putin: „Să se gândească mult la consecințe”

Lavrov susține că americanii amenință cu asasinarea lui Putin: „Să se gândească mult la consecințe”

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, califică declarațiile unor „oficiali anonimi" de la Pentagon, conform cărora Rusia urmează să primească o lovitură capitală ca „o amenințare privind asasinarea președintelui rus”.

Lavrov consideră că SUA a adresat o amenințare de asasinare a președintelui rus FOTO EPA EFE

Afirmația a fost făcut în cadrul unui interviu acordat de Lavrov agenției ruse TASS: „Washingtonul a mers cel mai departe dintre toți. Sunt niște «oficiali anonimi» de la Pentagon care au făcut amenințări privind o «lovitură de decapitare» a Kremlinului, ceea ce înseamnă, de fapt, o amenințare privind asasinarea președintelui rus”.

Ministrul rus de Externe a spus că cei care se gândesc la așa ceva trebuie să aibă în vedere și consecințele unei asemenea acțiuni: „Dacă cineva chiar are asemenea idei, atunci acel cineva ar trebui să se gândească mult și bine la posibilele consecințe ale unui asemenea plan”.

„Depășește linia a ceea ce este acceptabil“

Lavrov a comentat că și amenințările făcute de Occident despre un posibil atac nuclear arată că nu mai există un respect arătat țării sale: „Faimoasa Liz Truss este un exemplu viu, având în vedere că ea a declarat direct și public, în timpul campaniei sale preelectorale, că este pregătită să ordone un atac nuclear".

Ministrul rus de externe a mai menționat că și președintele Zelenski ar fi îndemnat NATO să efectueze lovituri nucleare preventive: „Vladimir Zelenski a mers până la a îndemna statele NATO să efectueze lovituri nucleare preventive împotriva Rusiei. Acest lucru depășește linia a ceea ce este acceptabil. Cu toate acestea, am auzit declarații mult mai grave din partea unor personalități din cadrul regimului de la Kiev".

Ultimatum dat Ucrainei

Lavrov a dat un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini propunerile Moscovei, printre care se numără predarea teritoriului controlat de Rusia. În caz contrar, susține Lavrov, armata își va continua „operațiunea specială». Cu o zi înainte, preşedintele Vladimir Putin declarase că este deschis la discuţii. Kievul şi aliaţii săi occidentali au respins oferta lui Putin de a discuta. Moscova cere ca Kievul să recunoască faptul că a cucerit o cincime din ţară, dar Kievul a refuzat și a afirmat că va lupta până la final.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

3 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia