Lazăr a RĂBUFNIT și-i cere socoteală INFRACTORULUI pe tema Bejinariu

Lazăr a RĂBUFNIT și-i cere socoteală INFRACTORULUI pe tema Bejinariu

În sfârșit! Cineva reacționează în legătură cu mizeria Bejinariu din Parlament! Augustin Lazăr i-a trimis o scrisoare infractorului Liviu Dragnea în care îi cere să urgenteze dispunerea măsurilor legale în vederea încuviinţării urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, suspectat de abuz în serviciu.

"Revenim la adresa noastră din 22.11.2016 prin care vi s-a solicitat exercitarea dreptului de a cere efectuarea urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea SGG în perioada 2000- 2004 pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi vă adresăm rugămintea să dispuneţi măsurile legale în vederea urgentăriii procedurilor prevăzute de Legea 115 privind responsabilitatea ministerială”, se arată în scrisoarea procurorului general, potrivit News.ro.

Augustin Lazăr a mai precizat că „lipsa unui răspuns la cererea formulată de instituţie în luna noiembrie 2016 împiedică soluţionarea cauzei afectând totodată principiile aflării adevărului şi termenul rezonabil al procesului penal prevăzute de Codul de procedură penală".

În scrisoarea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor mai este specificat faptul că „în dosar sunt implicate şi alte persoane şi, datorită legăturii dintre acestea şi Eugen Bejinariu, se impune investigarea tuturor celor implicaţi în cadrul aceluiaşi dosar, cercetările neputând fi disjunse”.

„În absenţa răspunsului Camerei Deputaţilor, urmărirea penală se desfăşoară numai faţă de persoane care nu beneficiază de imunitate, ceea ce poate crea o situaţie discriminatorie”, a conchis Augustin Lazăr.

Scrisoarea procurorului general a fost trimisă Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat, în 2 mai, la Parlament, referitor la cazul Eugen Bejinariu, că, cel mai probabil, procurorul general va trebui să trimită o nouă cerere pentru încuviinţarea urmăririi penale, în care să precizeze dacă social-democratul mai este încadrat în comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, în condiţiile în care Curtea Constituţională a emis o decizie în legătură cu această infracţiune.

Cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost retrimisă, pe 4 aprilie, de plenul Camerei Deputaţilor la Comisia juridică, la solicitarea deputatului social-democrat Eugen Nicolicea, care a sesizat „un incident procedural”. 

Plenul Camerei Deputaţilor în care urma să fie votată cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru PSD Eugen Bejinariu a fost suspendat, pe 5 decembrie 2016, din lipsă de cvorum, după ce cu o săptămână înainte şedinţa nu s-a putut desfăşura tot din lipsă de cvorum.

La alegerile din 11 decembrie, Eugen Bejinariu a fost ales deputat din partea PSD pentru un nou mandat.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...