Lazăr, despre modificările aduse Codurilor penale: O să ne râdă în nas infractorii

Lazăr, despre modificările aduse Codurilor penale: O să ne râdă în nas infractorii

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat, joi, că infractorii le vor "râde în nas" procurorilor odată cu noile modificări aduse Codului penal prin care pedepsele "sunt coborâte sub un minim rezonabil".

"(...) Observi că pedepsele sunt coborâte sub un minim rezonabil pentru ca procurorii să poată lua măsurile care sunt prevăzute de lege. Spre exemplu, să poată cere o supraveghere tehnică ai nevoie de un maxim special rezonabil de pedeapsă pe care ți-l cere legea penală. Pentru a cere o măsură preventivă ai nevoie tot așa. Păi cu trei ani maxim la abuz în serviciu ce o să facem? O să ne râdă în nas infractorii. Din păcate asta este și eu sper din toată convingerea mea că vocea rațiunii va fi puternică și va izbândi pentru că nu este foarte complicat să îți dai seama de aceasta și Guvernul va proceda la retragerea acestei OUG, care nu numai că e jenantă, dar este vizibil neconstituțională, este un derapaj constituțional cum în România nu a mai avut loc", a precizat Augustin Lazăr la ieșirea din sediul CSM.

Cu privire la poziția Ministerului Justiției, potrivit căreia ancheta DNA este o imixtiune gravă în activitatea executivă, procurorul general a afirmat că "nicio anchetă nu este o imixtiune".

"Vă pot asigura că organele judiciare și Ministerul Public își fac datoria în cadru legal, nicio anchetă nu este o imixtiune. Ori de câte ori există indicii rezonabile privind săvârșirea unei infracțiuni procurorul trebuie fără ezitare să le verifice și să afle adevărul", a spus Procurorul general.

Întrebat dacă la nivelul Parchetului General urmează să se ia în discuție o anchetă privind cele două ordonanțe, Lazăr a precizat că nu se pot face mai multe anchete privind aceeași "problemă".

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…