Legi ciudate din lume/Țara în care nu ai voie să porți lenjerie intimă din dantelă

Legi ciudate din lume/Țara în care nu ai voie să porți lenjerie intimă din dantelă

Legile diferă de la o țară la alta, de la o cultură la alta. Unele pot părea însă ciudate. Căci cine ți-ar interzice, de exemplu, să cumperi mai mult de 50 de kilograme de cartofi? Ei bine, autoritățile din Australia o fac.

Concret, în Australia de Vest este ilegal să deții 50 de kilograme de cartofi sau mai mult, iar încălcarea acestei legi duce la o amendă de 2.000 de dolari la prima abatere și 5.000 de dolari dacă s-a întâmplat de mai multe ori. Mai mult, trebuie să plătești și până la dublul valorii cartofilor.

Mulți dintre noi ar evita să deranjeze o nuntă sau o înmormântare deoarece este nepoliticos. Totuși, tot în Australia, există o lege în acest sens. Oricine întrerupe aceste evenimente riscă o amendă de 10.000 de dolari și doi ani de închisoare.

Când vă faceți bagajele pentru o călătorie în Grecia, asigurați-vă că aveți pantofii potriviți. Țara a interzis tocurile înalte la Acropole în 2009, deci fără stiletto la Parthenon.

Grecii au pus această interdicție pentru a proteja ruinele vechi de 2.500 de ani de daunele cauzate de pantofii cu toc ascuțit.

Dacă mergeți în Barcelona , nu uitați că nu aveți voie să stați în costum de baie decât la plajă sau la piscină. Dacă vă plimbați în orice alt loc public în costum de baie, în cazul femeilor, sau fără tricou, în cazul bărbaților, riscați o amendă de 260 de euro.

Fără lenjerie din dantelă în Rusia. O lege din 2014 din Rusia, Belarus și Kazahstan prevede că lenjeria de corp trebuie să fie realizată cu minimum 6% bumbac. Autoritățile susțin că este o lege pentru sănătate și siguranță. Deși femeile din toate țările au protestat, legea este în vigoare.

În alte țări, nu ai voie să mori oriunde. În orașul francez Sarpourenx, nu puteți muri în perimetrul orașului decât dacă aveți deja un loc de veci cumpărat la cimitirul local.

Cimitirul este plin, așa că primarul a dat o ordonanță în acest sens în 2008. El a adăugat: „Infractorii vor fi pedepsiți aspru”.

Roma este foarte strictă în privința grijii pentru animale. Astfel, dacă locuiți acolo și nu vă plimbați câinele zilnic, riscați o amendă de 625 de dolari. Mai mult, dacă aveți pești și nu au un acvariu suficient de mare, pedeapsa este aceeași.

Pe plajele din Spania nu ai voie să construiești castele de nisip. Amenzile diferă în funcție de zonă. Pe insula Mallorca, de exemplu, ați putea plăti 100 de euro, dar în Galicia amenda urcă până la 1.500 de euro.

Columbia britanică, o provincie din Canada, a decis în 1800 că este ilegal să îl ucizi pe Bigfoot, perioadă în care tot mai mulți oameni susțineau că au văzut creatura. Deși nimeni nu a ajuns până acum atât de aproape de misterioasa bestie, amenda este de 25.000 de dolari.

În Bolivia, doar femeile singure pot consuma cât alcool doresc. Cele căsătorite au voie să bea doar un pahar cu vin, iar motivul este că acestea ar deveni mai imorale sub influența alcoolului. Mai mult, bărbații chiar au dreptul de a divorța dacă partenera lor bea în public.

Câți dintre noi nu mergem la magazin și scăpăm de tot mărunțișul din buzunare. Ei bine, nu și în Canada. Dacă cumpărați ceva ce costă mai mult de 10 dolari, este ilegal să plătiți cu mai mult de o monedă. SURSA: Ziare.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

4 Mădălina Ghenea și punct

5 Alexandra Stan, din nou aproape goală