Leneșii sunt, de fapt, persoane mai deștepte. Cum explică specialiștii

Leneșii sunt, de fapt, persoane mai deștepte. Cum explică specialiștii

Toată lumea se ferește de acest apelativ, dar adevărul este că, potrivit ultimelor studii, să fii leneș nu este chiar o trăsătură negativă. De fapt, ar putea fi chiar o veste bună. Studiile spun nu doar că leneșii sunt deștepți, dar sunt chiar mai deștepți decât ceilalți.

Leneșii sunt, de fapt, mai deștepti FOTO Pexels

Știința a stabilit că leneșii sunt unii dintre cei mai deștepți oameni, după ce studiile au dezvăluit o relație complexă între lene și inteligență.

Cercetătorii de la Universitatea Florida Gulf Coast, conduși de Todd McElroy, au folosit un test scris pentru a găsi grupul de cercetare perfect pentru a demonstra această teorie.

Studiul din 2016, publicat în Journal of Health Psychology, a împărțit grupul în cei care prețuiau gândirea și căutau în mod activ situații care provoacă gândirea și cei care preferă să facă orice decât să gândească.

Cei cu nevoia de cunoaștere ridicată au fost mai leneși

Studiul a dezvăluit că persoanele care au simțit plăcere din rezolvarea puzzle-urilor au afișat un nivel mai ridicat de NFC (Nevoie de cunoaștere) în comparație cu cei care au preferat sarcini mai puțin stimulatoare din punct de vedere mental.

Cercetătorii au oferit apoi participanților monitoare de activitate. Acestea au urmărit mișcările la fiecare 30 de secunde. Cu un set de date de 20.000 de puncte per persoană, cercetătorii au analizat și comparat nivelurile de activitate dintre cele două grupuri. Cercetătorii au descoperit un contrast semnificativ între indivizii cu nevoia de cunoaștere scăzută și cei cu nevoia de cunoaștere ridicată.

Rezultatele au arătat că în timpul săptămânii de lucru, cei cu nevoia de cunoaștere scăzută au fost mai activi decât grupul care a prezentat o nevoie de cunoaștere ridicată. Cu toate acestea, în weekend, datele au indicat că ambele grupuri erau mai predispuse să se relaxeze .

Cum explică specialiștii

Deci, oamenii leneși sunt deștepți. Dar sunt și oamenii deștepți leneși? După o perioadă de 7 zile, rezultatele au fost că cei cu nevoie mai mare de a gândi au fost semnificativ mai puțin activi în timpul săptămânii decât cei mai puțin atenți.

Rațiunea lor este că oamenii mai inteligenți sunt și mai leneși, deoarece au o durată mai lungă de atenție.

Descoperirile unui studiu din SUA par să susțină ideea că oamenii cu un IQ ridicat nu se plictisesc așa de repede, determinându-i să petreacă mai mult timp gândind. Cei care nu gândesc se plictisesc mai ușor, așa că [ei ] trebuie să-și umple timpul cu activitate fizică”, arată studiul, potrivit Your Tango .

Cu alte cuvinte, ei pot sta acasă ore întregi citind, dormind și gândindu-se, în timp ce oamenii mai puțin inteligenți spun: „Să mergem și să urcăm pe muntele acolo, astfel încât mașina de gândit de pe umerii mei să rămână liniștită”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat