Liberalii au organizat în județe mitinguri și acțiuni de prezentare a moțiunii de cenzură împotriva actualei guvernări (grupaj 3)

Liberalii au organizat în județe mitinguri și acțiuni de prezentare a moțiunii de cenzură împotriva actualei guvernări (grupaj 3)

Filialele PNL au organizat luni seara la nivelul județelor evenimente prilejuite de prezentarea publică a moțiunii de cenzură intitulate "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

Membrii și simpatizanții PNL s-au reunit la sediile județene ale partidului, de unde s-au deplasat spre sediile prefecturilor, unde textul moțiunii de cenzură a fost prezentat public și înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Potrivit unui comunicat dat publicității de PNL, la evenimente au fost invitați toți cetățenii nemulțumiți de "contraperformanța și atitudinea actualei guvernări", precum și reprezentanți ai societății civile și structurilor asociative.

Această acțiune a fost parte din campania de informare lansată de PNL în scopul determinării tuturor parlamentarilor, indiferent de culoare politică, să voteze pentru adoptarea moțiunii de cenzură și demiterea Guvernului Tudose.

Moțiunea de cenzură a fost citită luni după-amiază în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului.

PNL și USR au depus pe 17 noiembrie la Parlament moțiunea de cenzură, care este semnată de 148 de parlamentari PNL, USR, PMP și de deputații neafiliați Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin.

PNL și USR solicită, prin moțiunea de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a se opri "distrugerea economiei", "atacul la Justiție" și "scoaterea României din Uniunea Europeană".

* BOTOȘANI

Aproximativ 500 de membri ai organizației județene a Partidului Național Liberal (PNL) au participat, luni seară, la un marș în municipiul Botoșani.

Acțiunea are ca scop susținerea moțiunii de cenzură pe care PNL a depus-o împotriva Guvernului social democrat condus de Mihai Tudose, ca urmare a măsurilor economice și fiscale adoptate.

Liberalii s-au oprit în fața sediului PSD și au cerut demisia Guvernului. Ulterior, ei s-au deplasat în Piața Revoluției, unde au dat curs unei părți din textul moțiunii de cenzură.

* GALAȚI

Aproximativ 1.000 de persoane au participat luni pe platoul din fața sediului Prefecturii Galați la o adunare publică organizată de PNL Galați pentru susținerea moțiunii de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

Moțiunea de cenzură a fost citită în fața participanților de primarul liberal al comunei Matca, Nelu Costea.

Manifestanții, membri de partid și simpatizanți, au fluturat steaguri galbene ale PNL și drapele ale României. Pe parcursul acțiunii protestatarii au huiduit și au scandat: "PSD ciuma roșie", "Jos comunismul", "Jos Guvernul comunist", "Uniți salvăm toată România". De asemenea pe coli de hârtie se putea citi: "#PSDragnea-Demisia" și "... PSD ... ciuma roșie".

Potrivit liderilor PNL Galați acțiunea de protest a fost autorizată.

* IAȘI

Aproximativ 300 de persoane s-au alăturat membrilor filialei ieșene a PNL pentru a lua parte la un marș de protest, în semn de susținere a moțiunii de cenzură.

După ce au străbătut o distanță de aproximativ un kilometru, manifestanții s-au oprit în fața sediului Instituției Prefectului și Consiliului Județean Iași, care se află în aceeași clădire.

În sunetul asurzitor al vuvuzelelor și fluierelor, cu pancarte în mâini, protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale, dar și la adresa PSD și liderului acestuia, precum și la adresa ministrului Justiției.

Liderii filialei ieșene a PNL și manifestanții au criticat actuala guvernare pentru că nu și-a onorat promisiunile electorale, dar și din cauza lipsei de interes de care dau dovadă guvernanții față de construcția autostrăzii care să lege Estul de Vestul țării, dar și a altor proiecte ale Iașiului și Moldovei.

* SUCEAVA

Peste o mie de persoane, potrivit estimării organizatorilor, membri și simpatizanți ai PNL, au participat la un marș de protest, autorizat, în municipiul Suceava, acțiunea având ca principal scop susținerea moțiunii de cenzură depusă de liberali împotriva Guvernului PSD-ALDE.

Protestatarii s-au deplasat de la sediul partidului până în Piața Uniunii Europene din proximitatea Prefecturii, unde deputatul Angelica Fădor a dat citire moțiunii de cenzură.

''Suntem nevoiți să ieșim în stradă pentru a ne spune păsurile. De data aceasta, la niciun an de la alegerile din decembrie 2016, foarte mulți români vor să-și exprime nemulțumirea față de promisiunile PSD-ALDE. Ce-au promis și ce-a ieșit până la urmă? Sunt convins că mulți suceveni care au votat PSD-ALDE regretă astăzi, pentru marea minciună oferită. (...) Transmitem un avertisment foarte dur guvernanților care se joacă cu România'', a spus liderul județean al PNL, Gheorghe Flutur, prezent la manifestație.

La rândul său, primarul Sucevei, liberalul Ion Lungu, le-a spus manifestanților că vorbește în calitatea sa de edil șef și că ''trebuie să luăm atitudine asupra unui PSD arogant''.

''Am venit să vorbesc în numele primarilor. Am venit să somăm public Guvernul PSD Tudose să ia măsuri concrete, să compenseze pierderile pe care le vor avea primăriile ca urmare a reducerii cotei de impozit pe venitul global. (...) Din păcate, până la această oră, în afară de niște asigurări verbale din partea domnului prim-ministru că nimeni nu va pierde niciun leu, că vor fi compensate primăriile cu sume de la bugetul de stat, nu a venit nimic concret în acest sens'', a spus primarul Sucevei.

Nu s-au înregistrat incidente, manifestanții limitându-se la a purta pancarte și a scanda lozinci antiguvernamentale și anti Dragnea.

* VASLUI

Peste 200 de membri și simpatizanți ai PNL au protestat, luni seara, la Vaslui, scandând lozinci antiguvernamentale.

Însoțiți de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi și ai Poliției Locale, liberalii au pornit în marș de la sediul organizației județene a partidului și au mers pe bulevardul Ștefan cel Mare spre Piața Centrului Civic, blocând circulația pe un sens al principalei artere din municipiul Vaslui.

În frunte cu președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, liberalii au urcat pe o scenă amenajată în centrul orașului, au scandat lozinci ca: "PSD — ciuma roșie!" sau "Vrem justiție, nu corupție" și au îndemnat trecătorii să li se alăture.

Mitingul nu a fost lipsit de incidente, un cetățean fiind îndepărtat de jandarmi din zona în care avea loc protestul după ce a spus că, dacă ar putea, "ar pune o bombă".

AGERPRES/(A, AS — autori: Cristian Lupașcu, Loredana Ciobanu, Dan Paic, Daniela Malache, Silvia Marcu, editor: Karina Olteanu)

Citiți și:
Liberalii au organizat în județe mitinguri și acțiuni de prezentare a moțiunii de cenzură împotriva actualei guvernări (grupaj 1)
Liberalii au organizat în județe mitinguri și acțiuni de prezentare a moțiunii de cenzură împotriva actualei guvernări (grupaj 2)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”