Libertatea NU moare! Mass-media sub atacul puterii: Zeci de ziariști, ONG-uri și redacții din toată țara condamnă tentativa lui Liviu Dragnea de intimidare a presei independente

Libertatea NU moare! Mass-media sub atacul puterii: Zeci de ziariști, ONG-uri și redacții din toată țara condamnă tentativa lui Liviu Dragnea de intimidare a presei independente

Libertatea NU moare! Mass-media sub atacul puterii: Zeci de ziariști, ONG-uri și redacții din toată țara condamnă tentativa lui Liviu Dragnea de intimidare a presei independente
 
Zeci de ziariști și redacțiile lor din toată țara, precum și ONG-uri prestigioase au lansat un apel intitulat ”Protest: Mass-media sub atacul puterii” prin care condamnă declarațiile lui Liviu Dragnea, care a cerut un proiect de lege pentru a verifica finanțarea publicațiilor critice la adresa Puterii.

”Declarațiile are încalcă flagrant și amenință o valoare democratică fundamentală: independența presei”, arată apelul public, lansat după atacul lui Liviu Dragnea.

”Considerăm aceste afirmații drept o amenințare, un act de intimidare fără precedent adresat jurnaliștilor independenți din România. Atacul recent la G4 Media se adaugă unui număr alarmant de afirmații ostile venite din cercul Puterii actuale care indică dorința de control al presei independente ca Rise Project, HotNews, EpochTimes, Press One, Comisarul, Digi24, Realitatea TV ș.a. folosind ca instrument instituții ale statului”, mai arată apelul ziariștilor și ONG-urilor.

Citește mai jos apelul complet și lista semnatarilor:

”Semnatarii acestui protest solicită forțelor democratice din România o reacție publică la declarațiile făcute ieri de Liviu Dragnea, președintele partidului de guvernământ și al Camerei Deputaților, declarații care încalcă flagrant și amenință o valoare democratică fundamentală: independența presei.

Președintele partidului de guvernământ și al Camerei Deputaților a solicitat ieri Executivului un proiect de lege cu dedicație, cu scopul de a verifica finanțarea unor anumite publicații, invocând o presupusă și nereală lipsă de transparență și ignorând faptul că statul român beneficiază deja de legislație și instituții de verificare a activității economice derulate de publicații, entități cu identitate fiscală. Considerăm aceste afirmații drept o amenințare, un act de intimidare fără precedent adresat jurnaliștilor independenți din România.

Atacul recent la G4 Media se adaugă unui număr alarmant de afirmații ostile venite din cercul Puterii actuale care indică dorința de control al presei independente ca Rise Project, HotNews, EpochTimes, Press One, Comisarul, Digi24, Realitatea TV ș.a. folosind ca instrument instituții ale statului.”

Semnatari ONG:

Asociația Cluj Today
Asociația Profesioniştilor din Presă – Cluj
Asociația Transylvania Today
Grupul pentru Dialog Social
Freedom House România
Centrul Român de Politici Europene
Inițiativa România
EFOR
Societatea Timișoara

AZIR, Asociația Ziariștilor Independenți din România, Secție a AEJ

Publicații și jurnaliști ai rețelei PressHub.ro:
Banatul Azi
Cluj Today
Express de Banat
Gazeta de Dimineață
Info Sud-Est
InRoman.ro
Jurnalul Văii Jiului
Liber în Teleorman
Revista 22
Știri din Banat
Transylvania Today
Vrancea 24
PressHub.ro
JustitieCurata.ro
Andreea Pavel
Bogdan Stanciu
Brîndușa Armanca
Carmen Dumitrescu
Catiușa Ivanov
Claudiu Pădurean
Cristian Andrei Leonte
Cristian Florin Franț
Gabriel Baciu
Vasilică Ichim
Mihaela Mihai
Nicu Tașcă
Ovidiu Amălinei
Ovidiu Nahoi
Radu Meșniță
Ramona Roșulescu
Sebastian Oancea
Teodora Baciu
Valentin Tudor


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...