Lichidarea principalului suspect al atentatului de la Berlin este "o mare ușurare" (autoritățile germane)

Lichidarea principalului suspect al atentatului de la Berlin este "o mare ușurare" (autoritățile germane)

Anunțul privind lichidarea, în Italia, a presupusului autor al atentatului cu camion care a avut loc la un târg de Crăciun în capitala germană este "o mare ușurare" pentru Berlin, au subliniat vineri autoritățile germane, care au mulțumit Romei, informează AFP.

"Indicațiile se multiplică" și arată "că este vorba într-adevăr de această persoană", mai exact de tunisianul Anis Amri. "Dacă aceasta se confirmă cu adevărat, atunci Ministerul de Interne este ușurat la ideea că această persoană nu mai reprezintă un pericol", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al ministerului german, Tobias Plate.

"Suntem recunoscători autorităților italiene pentru schimbul strâns de informații și în deplină încredere care a avut loc în această dimineață", a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al diplomației germane, Martin Schafer, în cadrul aceluiași briefing al reprezentanților guvernului. "Colegii noștri de la Consulatul General din Milano au fost informați foarte repede", a spus el.

Purtătoarea de cuvânt a cancelarului federal german Angela Merkel nu a dorit să facă vreo declarație, Germania nefiind deocamdată notificată oficial în scris. "Vă cer un pic de răbdare", a declarat Ulrike Demmer.

Ministrul de interne al Italiei, Marco Minniti, a anunțat vineri că tunisianul Anis Amri a fost lichidat în noaptea de joi spre vineri la Milano de poliția italiană.

Suspectul de 24 de ani era dat în urmărire după atentatul în care 12 oameni au fost uciși și 50 au fost răniți, comis luni seara cu un camion care a intrat în mulțime la un târg de Crăciun de la Berlin. Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...