Liderul Hell's Angels din România, prins în Capitală. Ce acuzații i se aduc

Liderul Hell's Angels din România, prins în Capitală. Ce acuzații i se aduc

Polițiștii Direcției General ale Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale l-au prins astăzi, 28 decembrie, pe liderul Hell's Angels din România, care era urmărit internațional. Acesta este cercetat pentru infracțiuni de criminalitate organizată.

Potrivit unui comunicat al Poliției, în cursul zilei de astăzi oamenii legii din Capitală au depistat un bărbat, de 49 de ani, care era urmărit internațional. Acesta este în prezent într-un centru de reținere din București.

„În cursul acestei zile, 28 decembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale, în urma activităților de investigare, au depistat un bărbat, de 49 de ani, urmărit internațional. Pe numele acestuia, Curtea de Apel București a emis la data de 15 decembrie 2022 un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii, fiind cercetat pentru infracțiuni de criminalitate organizată, trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani. Cel în cauză a fost încarcerat într-un centru de reținere și arestare preventivă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, se arată în comunicat.

Marius Lazăr, liderul motocicliștilor români ai filialei Hell's Angels avea în plan achiziționarea de droguri de mare risc pe care să le vândă ulterior în Statele Unite ale Americii și în România. De asemenea, acesta dorea să vândă și mașini blindate, arme AK-47, grenade M26, pistoale și veste antiglonț produse în Serbia.

Informațiile despre gruparea condusă de Marius Lazăr au fost furnizate autorităților române de către Departamentul de Justiție al SUA. Pe baza informațiilor oferite de americani, în perioada iulie-noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate Serviciul Antidrog au demarat primele investigații.

Liderul Helss România era dat în urmărire internațională FOTO: Reuters

Marius Lazăr a fost arestat preventiv pentru trafic de cocaină

Marius Lazăr, liderul clubului de motociclişti Hells Angels Bucureşti , şi neozeelandezii Michael Matthews Murray şi Patrick Johnson Marc au fost arestaţi preventiv, în luna noiembrie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul de trafic de cocaină instrumentat de DIICOT în colaborare cu DEA.

Potrivit deciziei instanţei, cei trei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în vederea predării lor către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, pentru executarea mandatului de arestare emis la data de 4 noiembrie de un magistrat al Tribunalului Districtual al Statelor Unite ale Americii pentru Districtul de Est al Statului Texas.

Cererea de extrădare formulată de autorităţile din SUA va fi discutată de Curtea de Apel Bucureşti la data de 16 decembrie, transmite Agerpres .

Cei doi neozeelandezi şi şeful clubului de motociclişti Hells Angels Bucureşti au fost prinşi joi de procurorii DIICOT, în urma unei ample operaţiuni de destructurare a unei grupări internaţionale de traficanţi de cocaină.

La percheziţii au fost folosite drone de supraveghere, fiind găsite într-un depozit 12 motociclete şi două autoturisme de lux, mari sume de bani, o armă letală şi cantitatea de 100 de grame de cocaină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...