Liderul laburist Jeremy Corbyn doreşte alegeri legislative anticipate pentru deblocarea situaţiei privind Brexit-ul

Liderul laburist Jeremy Corbyn doreşte alegeri legislative anticipate pentru deblocarea situaţiei privind Brexit-ul

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, principala formaţiune de opoziţie, a declarat joi că alegerile legislative anticipate reprezintă soluţia pentru deblocarea situaţiei privind Brexit-ul, relatează AFP şi Reuters.

Deputaţii britanici se vor pronunţa marţi asupra acordului privind ieşirea din Uniunea Europeană, acord negociat cu greu de către guvernul britanic cu Bruxelles-ul. Dar respingerea textului, care îi nemulţumeşte atât pe partizanii Brexit-ului, cât şi pe eurofili, pare aproape inevitabilă.

Corbyn a reiterat că Partidul Laburist va vota împotriva acestui ''acord prost'' şi estimează că, ''dacă guvernul nu poate adopta acest text extrem de important, atunci trebuie să existe alegeri cât mai repede posibil''.

''Pentru a ieşi din impas, alegerile sunt nu numai opţiunea cea mai realistă, ci şi opţiunea cea mai democratică'', a declarat liderul laburist într-un discurs la o întreprindere de componente electrice din Wakefield (nordul Angliei).

În opinia sa, învingătorii acestui scrutin vor putea ''negocia un acord mai bun pentru Regatul Unit'', care va avea sprijinul parlamentului şi al ţării.

Liderul Laburist a reiterat că acordă prioritate alegerilor legislative anticipate, faţă de organizarea unui al doilea referendum, susţinut de către numeroşi parlamentari laburişti. ''Avem în vedere toate opţiunile'', a afirmat Corbyn, adăugând însă că organizarea de noi alegeri reprezintă ''o prioritate''.

Campania pentru referendumul din iunie 2016 privind Brexit-ul a lăsat profunde diviziuni, inclusiv în cadrul Partidului Laburist. Corbyn a dat asigurări că partidul său va reconcilia cele două tabere în jurul intereselor lor comune. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?