Liechtensteinul decretează şapte zile de doliu naţional după decesul Prinţesei Maria

Liechtensteinul decretează şapte zile de doliu naţional după decesul Prinţesei Maria

Liechtensteinul a decretat duminică o perioadă de şapte zile de doliu naţional ca urmare a decesului Prinţesei Maria , soţia Principelui de Liechtenstein Hans-Adam al II-lea, informează dpa.

Decizia a fost luată după o consultare cu Casa de Liechtenstein, a precizat guvernul de la Vaduz.

Încă înainte de anunţul oficial, câteva evenimente au fost anulate. Casa de Liechtenstein a cerut păstrarea unui minut de reculegere în timpul festivităţilor sau ajustarea corespunzătoare a programului.

Toate clădirile publice din Liechtenstein vor avea drapelele coborâte în bernă până pe 28 august. Şi locuitorilor ţării li s-a solicitat, printr-un comunicat al guvernului, să-şi coboare în bernă drapelele naţionale de pe casele lor.

Prinţesa Maria, soţia Principelui de Liechtenstein Hans-Adam al II-lea, a încetat din viaţă sâmbătă la vârsta de 81 de ani, după ce a suferit un atac cerebral la începutul acestei săptămâni. Prinţesa Maria a suferit un atac cerebral miercuri şi a decedat la spital sâmbătă după-amiază.

Prinţesa consoartă, ca şi soţul ei, se retrăsese în mare parte din viaţa publică din Liechtenstein, un mic principat între Austria şi Elveţia, având o populaţie de aproape 40.000 de locuitori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina