Liechtensteinul decretează şapte zile de doliu naţional după decesul Prinţesei Maria

Liechtensteinul decretează şapte zile de doliu naţional după decesul Prinţesei Maria

Liechtensteinul a decretat duminică o perioadă de şapte zile de doliu naţional ca urmare a decesului Prinţesei Maria , soţia Principelui de Liechtenstein Hans-Adam al II-lea, informează dpa.

Decizia a fost luată după o consultare cu Casa de Liechtenstein, a precizat guvernul de la Vaduz.

Încă înainte de anunţul oficial, câteva evenimente au fost anulate. Casa de Liechtenstein a cerut păstrarea unui minut de reculegere în timpul festivităţilor sau ajustarea corespunzătoare a programului.

Toate clădirile publice din Liechtenstein vor avea drapelele coborâte în bernă până pe 28 august. Şi locuitorilor ţării li s-a solicitat, printr-un comunicat al guvernului, să-şi coboare în bernă drapelele naţionale de pe casele lor.

Prinţesa Maria, soţia Principelui de Liechtenstein Hans-Adam al II-lea, a încetat din viaţă sâmbătă la vârsta de 81 de ani, după ce a suferit un atac cerebral la începutul acestei săptămâni. Prinţesa Maria a suferit un atac cerebral miercuri şi a decedat la spital sâmbătă după-amiază.

Prinţesa consoartă, ca şi soţul ei, se retrăsese în mare parte din viaţa publică din Liechtenstein, un mic principat între Austria şi Elveţia, având o populaţie de aproape 40.000 de locuitori.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

2 Un general ceh le dă vești proaste ucrainenilor: Tancurile Leopard sunt supraevaluate și nu sunt o „armă minune”

3 Șucu și Copos cu nevestele...

4 Incredibilă poveste /

5 Foarte interesante amănunte...